2016-08-19 12:57:06
Φωτογραφία για Μυστικά μακιγιάζ που ξέρουν οι επαγγελματίες. Τώρα και εσείς!
Το make up είναι κυριολεκτικά ένα θαυματουργό προϊόν. Μπορεί να μεταμορφώνει το πρόσωπο... στη στιγμή. To κάνει να δείχνει φρέσκο, νεανικό, ξεκούραστο, χωρίς ατέλειες. Αυτό φυσικά συμβαίνει αν ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά. Διαφορετικά μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε σαν να φοράμε μάσκα, με αντιαισθητικές διχρωμίες, και άλλα «σημεία και τέρατα». Λιπαρά δέρματα, με ανοιχτούς πόρους, ηλικιωμένα ή γερασμένα θέλουν την ιδιαίτερη τεχνική τους για να καλυφθούν με make up. Ας δούμε πως Πώς καλύπτονται οι ανοιχτοί πόροι στο πρόσωπό μας με make up;

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πλένετε το πρόσωπό σας με κάποιο αφρώδες προϊόν και να χρησιμοποιείτε ένα ελαφρύ βουρτσάκι ειδικό για το πρόσωπο ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και να λειαίνεται το δέρμα. Αμέσως μετά μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα υγρό τζέλ το οποίο μειώνει τους πόρους, ελέγχει τη λιπαρότητα και αφήνει ένα ματ αποτέλεσμα, ούτως ώστε να σταθεροποιείται καλύτερα το make up.


Τι make up συνιστάται για τα λιπαρά δέρματα;

Οι πούδρες compact δεν είναι πολύ καλυπτικές. Η πλήρης κάλυψη ατελειών στο πρόσωπο επιταγχύνεται μόνο με make up σε υγρή μορφή. Εφαρμόστε το make up με πινέλο ή πον πον και όχι με τα χέρια, καθώς η λιπαρότητα των χεριών μπορεί να μεταφερθεί και στο πρόσωπο. Αμέσως μετά ψεκάστε ελαφρώς το πρόσωπο με ιαματικό νερό, ώστε να σταθεροποιηθεί καλύτερα το make up και μόλις απορροφηθεί η υγρασία, απλώστε μπόλικη πούδρα σε σκόνη και όχι compact.

Τώρα που καλύψαμε τα βασικά του make up ας λύσουμε και κάποιες βασικές απορίες που βασανίζουν τις περισσότερες γυναίκες. Ποιο είναι το κατάλληλο κονσίλερ σε σχέση με το make up του; Πώς να μακραίνουν τις βλεφαρίδες με μάσκαρα; Πως να φοράνε τη σκιά ματιών; Πως να σταθεροποιούν το μολύβι ματιών. Είναι και δικές σας απορίες, σωστά;

Ποιό κονσίλερ καλύπτει τις γραμμές έκφρασης στα μάτια;

Ιδανικό είναι το κονσίλερ σε υγρή μορφή. Αγοράστε δύο τόνους πιο ανοιχτό από το make up. Πριν το χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενυδατώσει καλά την περιοχή γύρω από τα μάτια με μια ειδική κρέμα. Μόλις στεγνώσει, απλώστε λίγο υγρό κονσίλερ και γεμίστε όλη τη γύρω περιοχή με ένα πον πον σε τριγωνική μορφή, ώστε να φτάνει και στις γωνίες.

Υπάρχει κόλπο ώστε να παραμένει σταθερό όλη την ημέρα το μολύβι ματιών;

Το μυστικό είναι πριν χρησιμοποιήσετε το μολύβι να βάλετε μικρή ποσότητα πούδρας σε σκόνη πάνω από το βλέφαρο και κατόπιν να εφαρμόσετε μια σκιά σαν βάση, όχι σε υγρή μορφή. Βάλτε μπόλικη σκια σε όλο το βλέφαρο και επιμείνετε στην καμπύλη που κάνει το βλέφαρο ακριβώς κάτω από το φρύδι. Αφήστε τη λίγο να σταθεροποιηθεί κι έπειτα απλώστε το μολύβι.

Οι υγρές σκιές ματιών είναι πιο σταθερές από αυτές σε σκόνη;

Αν έχετε λιπαρο δέρμα, καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε υγρές σκιές ματιών, καθώς ξεθωριάζουν πολύ εύκολα από την επιδερμίδα σε σχέση με τις σκιές ματιών σε σκόνη. Από την άλλη, η υγρές σκιές είναι ευκολότερες στην εφαρμογή τους, αφού μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, να τις χρησιμοποιήσετε ως μολύβι για να σχεδιάσετε λεπτή γραμμή ή σε ολόκληρο το βλέφαρο.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής μιας σκιάς;

Ένα μικρό κόλπο για όσες από εσάς θέλετε να χρησιμοποιείτε τις σκιές ματιών σε σκόνη εφαρμόζοντας λεπτές γραμμές στο πάνω και στο κάτω βλέφαρο είναι να βρέχετε με λίγο νερό το ειδικό, τριγωνικό βουρτσάκι της σκιάς, κατόπιν να παίρνετε αρκετό χρώμα και έπειτα να το περνάτε με προσοχή πάνω από το μάτι.

Τι μάσκαρα να διαλέξω για κοντές βλεφαρίδες;

Το μυστικό μιας καλής μάσκαρας βρίσκεται στο βουρτσάκι. Επιλέξτε ένα προϊόν το οποίο θα έχει καμπυλόγραμμο βουρτσάκι, ώστε να στρέφει τις βλεφαρίδες προς τα πάνω. Κρατήστε για λίγο το βουρτσάκι πιέζοντας προς τα επάνω τις κορυφές των βλεφαρίδων και έπειτα εφαρμόστε από τη ρίζα τους ώς τις άκρες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ