2016-08-22 19:29:12
Φωτογραφία για Ξεκινά η μάχη της λακκούβας στο Πήλιο
 Στο τελικό στάδιο έγκρισής τους προκειμένου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει η μάχη της… λακκούβας στο δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου και στο Νότιο Πήλιο, βρίσκονται οι φάκελοι έργων άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Εντός της εβδομάδας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, αναμένει πράσινο φως από το ελεγκτικό συνέδριο για την υπογραφή της σύμβασης με εργολάβο, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτοστρώσεων στο δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου. Πρόκειται για εργολαβία ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις και σήμανση στο οδικό δίκτυο του Πηλίου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, στον κεντρικό δρόμο του Χορευτού, από Χορεύτρα μέχρι Ζαγορά, από Καράβωμα προς Ζαγορά και Πουρί αλλά και μέσα στην Τσαγκαράδα.

Παράλληλα, με εργολαβία αναμένεται σύντομα να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της κατολίσθησης στην είσοδο του Κισσού. Στο δρόμο υπάρχει μόνο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, το υπόλοιπο έχει καταρρεύσει, και μέσω της εργολαβίας -ύψους 200.000 ευρώ περίπου- θα γίνουν εργασίες αντιστήριξης, ασφαλτόστρωσης προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει υποστεί το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου.


Προς έγκριση στο ελεγκτικό συνέδριο βρίσκεται και ο φάκελος έργου ύψους 700.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις και σήμανση στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Αμέσως μόλις εγκριθεί, η περιφερειακή ενότητα θα υπογράψει σύμβαση με τον εργολάβο προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στην είσοδο του Κατηγιώργη, στην είσοδο του Πλατανιά, σε όλον τον κεντρικό άξονα από Αργαλαστή έως Τρίκερι, αλλά και στο δρόμο προς Μετόχι.

«Οι εργολαβίες είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη, δυστυχώς όμως λόγω της αποχής επαγγελματιών, καθυστέρησαν. Εστω και τώρα ξεκινάμε τα έργα για να αντιμετωπίσουμε σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο του Πηλίου. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες για στηθαία προϋπολογισμού 400.000 ευρώ αλλά και τεχνικές εργασίες σε όλο το νομό, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ περίπου», ανέφερε η κ. Κολυνδρίνη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ