2012-05-16 20:15:05
Φωτογραφία για Τελικά θα πληρώνουν για φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ
Χωρίς φαρμακευτική επί πιστώσει περίθαλψη θα μείνουν τελικά οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καθώς... «κλείδωσε» η απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων εξαιτίας των χρεών του ασφαλιστικού φορέα.

Πλέον το θέμα της έκτακτης συνεδρίασης των φαρμακοποιών που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεών τους. Οι πιο… βιαστικοί πρόεδροι των Συλλόγων της χώρας ζητούν να διακοπεί η χορήγηση των φαρμάκων στους ασφαλισμένους την ερχόμενη Τρίτη, 22 Μαϊου, οπότε συμπληρώνεται το 45νθήμερο διάστημα μέσα στο οποίο όπως ορίζει ο νόμος πρέπει να εξοφληθούν, ενώ οι πιο…υπομονετικοί υποστηρίζουν ότι η κάνουλα της χορήγησης φαρμάκων πρέπει να κλείσει την 1η Ιουνίου για να υπάρχει χρόνος οργάνωσης αλλά και ενημέρωσης των ασφαλισμένων.

Όπως και να ‘χει πάντως, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: οι 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα κληθούν να πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια με τις αποδείξεις των φαρμακείων θα απευθύνονται στις κατά τόπους υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να λάβουν τα χρήματά τους.


Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΠΦΣ συναντήθηκε την Τρίτη με το ΔΣ του ΕΟΠΥ, αλλά όπως παραδέχθηκαν και οι δύο πλευρές, από τη συνάντηση δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Ο ΠΦΣ διεκδικεί από τον ΕΟΠΥΥ το ποσό των 270 εκατ. ευρώ για τις συνταγές που εκτελέστηκαν τον μήνα Μάρτιο, ενώ οφείλονται και άλλα 250 εκατ. ευρώ για συνταγές από το 2011.

Ο πρόεδρος του ασφαλιστικού φορέα, κ. Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε αδυναμία να αποπληρώσει τα χρέη προς τον κλάδο καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα και ζήτησε από τους φαρμακοποιούς νέα 15νθήμερη προθεσμία για την αποπληρωμή των οφειλών του Μαρτίου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε ότι πλέον η οριακή λειτουργία των φαρμακείων δεν επιτρέπει άλλες παρατάσεις και ζήτησε από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ