2016-09-05 10:44:08
Φωτογραφία για Άδεια εξαγωγής για το… «αντί-IED» Symphony Block 40
Την έγκριση από το Ναυτικό των ΗΠΑ της εξαγωγής σε συμμαχικές χώρες του συστήματος παρεμβολής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED: Improvised Explosive Device) Symphony Block 40, ανακοίνωσε προ ημερών η Lockheed Martin.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου, το Symphony Block 40 είναι ένα ανοικτής αρχιτεκτονικής σύστημα που ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες αντιμετώπισης υφιστάμενων και αναδυόμενων απειλών. Η κύρια λειτουργία του είναι η παρεμβολή επιλεγμένων ή πολλαπλών ηλεκτρονικών σημάτων που χρησιμοποιούνται για την πυροδότηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών που ελέγχονται με ραδιοκύματα.

Ο παρεμβολέας είναι ένα μικρού μεγέθους, ανοικτής αρχιτεκτονικής σύστημα που μπορεί να εγκατασταθεί επί οχήματος και το οποίο παρέχει συνεχή κάλυψη στο σύνολο του φάσματος εκδήλωσης της απειλής, ενώ διαθέτει αναβαθμισμένες δυνατότητες που μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του, την ασφάλεια και ελαχιστοποιούν τον χρόνο αντίδρασης.


Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Symphony Block 40 συμπυκνώνει 10 χρόνια επιχειρησιακής χρήσης και εμπειρίας και ότι αποτελεί το μοναδικό σύστημα του είδους που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη μέσω διακρατικής σύμβασης (FMS: Foreign Military Sales) σε συμμαχικές και φιλικές χώρες των ΗΠΑ.

Σήμερα, περισσότερα από 4.500 συστήματα Symphony των εκδόσεων Block 10 και Block 20 χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων συμμαχικών χωρών στις επιχειρήσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και σε άλλες περιοχές συγκρούσεων.

Τα συστήματα της σειράς Symphony παράγονται στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Clearwater της Φλόριντα, το Manassas της Βιρτζίνια και το Syracuse της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο σύμβασης μη καθορισμένου χρονοδιαγράμματος παραδόσεων και μη καθορισμένων ποσοτήτων (IDIQ: Indefinite Delivery, Indefinite Quantity) που έχει αναθέσει στη Lockheed Martin το Ναυτικό των ΗΠΑ.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ