2016-09-07 00:00:48
Φωτογραφία για Ο Σκίμπε έχει ακόμα δουλειά
Η Εθνική στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας επικράτησε με 4-1 του Γιβραλτάρ στη Πορτογαλία. Επιθετικά η ελληνική ομάδα μπορεί να πήγε καλά, όμως απέναντι στον πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου της έδειξε προβληματική στην αμυντική της λειτουργία. Παρόλα αυτά η νέα προσπάθεια που γίνεται στην Εθνική με τον Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο της δείχνει πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο Μήτρογλου στο 10ο λεπτό μετά από διώξιμο της άμυνας των γηπεδούχων με απίστευτο εναέριο δεξί βολέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε μπροστά την Εθνική κάνοντας το 0-1.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τον έλεγχο και την κατοχή και θα μπορούσε να είχε και την διαφορά δυο τερμάτων αν ο Πέρες στο 24΄ δεν έσωζε σε σουτ του Φορτούνη. Αντί όμως να «κλειδώσει» η Εθνική το ματς έβαλε το Γιβραλτάρ στο παιχνίδι όταν στο 24’ και μετά από λάθος εκτίμησης του Τζαβέλλα, ο Γουόκερ με άπιαστο αριστερό σουτ από μέσα δεξιά έστειλε τη μπάλα συστημένη στο δεξί «γάμα» του Καρνέζη για το 1-1
. Αυτό μάλιστα ήταν το 3ο γκολ στην ιστορία του Γιβραλτάρ σε επίσημες αναμετρήσεις. (Τα άλλα δυο ήταν στην ήττα τους με 6-1 από τη Σκοτία και με 8-1 από την Πολωνία). Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η Ελλάδα κατάφερε να βρεθεί  ξανά μπροστά στο σκορ χάρις το αυτογκόλ του Γουάισμαν μετά από σέντρα του Τοροσίδη στο 44΄. Ένα λεπτό αργότερα έγινε και το 1-3 για την Εθνική με τον Φορτούνη να εκμεταλλεύεται την βαθιά μπαλιά του Μήτρογλου να τσιμπάει τη μπάλα προ του Πέρες και σε κενή εστία να γράφει το 1-3. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και μετά από συνεργασία του Μάνταλου και του Μήτρογλου η μπάλα έφτασε στον Τοροσίδη ο οποίος με συρτό σουτ από μέσα δεξιά έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με διαφορά τριών τερμάτων. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία των γηπεδούχων στο 50΄όμως ο Καρνέζης δεν επέτρεψε στον Τζόσεφ Τσιπολίνα να τον νικήσει, ενώ στο 58΄ήταν η σειρά του Πέρες να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Φορτούνη. Στο 70΄ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αντέδρασε σωστά και σε πολύ καλό σουτ του Μπακασέτα. Ευκαιρίες και για 5ο γκολ είχαν και οι Τοροσίδης (78΄) , Βέλλιος (89΄) και Γιαννιώτας (93΄) όμως δεν τα κατάφεραν.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ