2016-09-09 19:24:08
Φωτογραφία για Αναστήθηκε και οδεύει προς υλοποίηση η Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου
Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής μπαίνει ποσό 140εκ.ευρώ, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να υλοποιηθεί η φιλόδοξη Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου μετά την αποτυχία να μπει στο ΕΣΠΑ πριν από 2 χρόνια.

To έργο λίγους μήνες μετά την μεταφορά του από το Υπουργείο Υποδομών στην Περιφέρεια ζωντανεύει και πάλι για τα καλά και φαίνεται πως οδεύουμε προς υλοποίηση.

Τα χρήματα αυτά θα "σπάσουν" στα τρία για να χρηματοδοτηθούν τα 3 υποέργα της Ανάπλασης. Το πρώτο αφορά το αντιπλημμυρικό έργο που θεωρείται κρίσιμο για την περιοχή, το δεύτερο για τα έργα υποδομών με κύριο στοιχείο την μετατόπιση και βύθιση της παραλιακής κατά 80 μέτρα και μαζί τμήμα της γραμμής του Τραμ και το έργο ανάπλασης από το ΣΕΦ μέχρι το γήπεδο του Ταεκβοντό.

Σύμφωνα με τις τελευταίε πληροφορίες με τις μελέτες έτοιμες το έργο εφόσον ετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση σχετικά σύντομα, μέσα στο 2017.

Στόχος είναι τα έργα να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν μέσα σε 3 χρόνια και να ολοκληρωθεί η μεταμόρφωση του Φαληρικού Μετώπου από σκουπιδότοπο σε χώρο προσέλκυσης των πολιτών ενώ θα συνδέεται μέσω της γέφυρας "Εσπλανάδας" με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ