2016-09-11 07:18:08
Φωτογραφία για Και όμως δεν είναι πισίνα: Είναι ο Σταθμός Λιανοκλαδίου!
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από το σταθμό Λιανοκλαδίου! Από τη χθεσινή νεροποντή ο σταθμός μετατράπηκε σε μια τεράστια λίμνη, βάθους τουλάχιστον 10 μέτρων!

Πολλά τα προβλήματα από τις χθεσινές καταιγίδες που χτύπησαν την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας από τον Σταυρό μέχρι το Λιανοκλάδι! Η Εθνική για Καπρενήσι ήταν κλειστεί σχεδόν ολόκληρο το βράδυ. Τα τρένα είχαν εγκλωβιστεί για αρκετές ώρες είτε στο Δομοκό είτε στα Στύρφακα. Ευτυχώς η κίνηση των αμαξοστοιχιών γίνετε από τη κανιούργια γραμμή στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου και έτσι τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά

Λαμία – Λιανοκλάδι: Από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς!

Νωρίς τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, που από το απόγευμα χτεσινής μέρας παρέμενε κλειστή στο 12ο χιλιόμετρο, εξαιτίας τεράστιου όγκου νερού και φερτών υλών που πλημμύρισαν το οδόστρωμα σε διάφορα σημεία.


Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών και το σταμάτημα της βροχής βοήθησαν το έργο των συνεργείων της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας, του Δήμου Λαμιέων και της Πυροσβεστικής στο απομακρύνουν τις φερτές ύλες και να δώσουν διέξοδο στα νερά των ρεμάτων που φούσκωσαν από τη δυνατή βροχόπτωση και πλημμύρισαν το οδόστρωμα και να δώσουν παράλληλα την εθνική οδό σε κυκλοφορία.

Στο «πόδι» ήταν καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων ωρών και οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής προκειμένου να διοχετεύσουν τη κυκλοφορία σε παρακαμπτήριους οδούς, αλλά και να συμβάλουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών στα οχήματα που βρέθηκαν μέσα στα ορμητικά νερά.

Αρκετά προβλήματα προκλήθηκαν στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της περιοχής, όπου σε ορισμένα σημεία μάλιστα υπήρξε πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας και μηχανήματα εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και συνεχίζουν και τη σημερινή μέρα.

Καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες

Παράλληλα σε χωριά της περιοχής πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και εγκαταστάσεων και σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για άντληση υδάτων. Στο Αμούρι το νερό έφτασε στα ισόγεια των σπιτιών. Στη Λυγαριά πολλά τα προβλήματα και οι κλήσεις προς την πυροσβεστική!

Τεράστιες καταστροφές επίσης έχουν προκληθεί και σε καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι, καθώς εκατοντάδες στρέμματα έχουν κυριολεκτικά καλυφθεί από νερό.

Καταστροφές σε καλλιέργειες εξαιτίας της βροχής, των ανέμων σημειώθηκαν επίσης και στην περιοχή του Δομοκού όπου σημειώθηκε και μικρή χαλαζόπτωση αλλά και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας.

Νεκρός σε τροχαίο

Από τη δυνατή νεροποντή, που έπληξε μια σχετικά μικρή έκταση ανάμεσα στη Λαμία και το Λιανοκλάδι , εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα μέσα στα ορμητικά νερά και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

Ωστόσο τα μεσάνυχτα 61 χρόνος που κινούνταν στο δρόμο Λουτρών Υπάτης – Κομποτάδων και ο οποίος χρησιμοποιούνταν ως εναλλακτική οδός για την παράκαμψη της εθνικής οδού, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε δέντρο και να χάσει τη ζωή του.

Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι στην περιοχή που σημειώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή και τον Ε65, ενώ αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια έχουν υπάρξει προβλήματα στα ίδια σημεία.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ