2016-09-15 13:09:19
Φωτογραφία για 9 σημάδια που δείχνουν ότι περνάς πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ό,τι πρέπει
Αν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα φανατική της καθιερωμένης σαββατιάτικης εξόδου· όταν οι φίλες μου ετοιμάζονταν με τις ώρες για την μεγάλη έξοδο εγώ έβαζα τις πιο άνετες πυτζάμες μου και διάλεγα την ταινία ή το βιβλίο που θα μου έκανε παρέα όσο θα βούλιαζα στον καναπέ.

Έχω την εντύπωση μάλιστα πως δεν έχω πάει πάνω από 10 φορές σε κλαμπ στη ζωή μου, αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι έχω περάσει πάνω από 10 συνεχόμενα Σαββατοκύριακα στο σπίτι, αγκαλιά με το μαξιλάρι μου και τις αγαπημένες μου σειρές. Το να επιλέγεις να μένεις στο σπίτι σου, αντί να βγεις για μια μπύρα με την παρέα σου δεν είναι κακό, ΑΛΛΑ όταν αυτό αρχίζει και σου γίνεται συνήθεια και η ιδέα της εξόδου σε τρομάζει τότε ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσεις τις ανάγκες σου. Παρακάτω θα βρεις μερικά σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αρχίσεις πάλι να βγαίνεις, όχι τίποτα άλλο θα χαλάσει και ο καναπές.

1. Έχεις ξεχάσει πότε φόρεσες τα αγαπημένα σου παπούτσια


Ενώ οι παντόφλες και τα αγαπημένα σου καλτσάκια κοντεύουν να τρυπήσουν, τα sneakers που είχες αγοράσει με τόση λαχτάρα έχουν πιάσει αράχνες και δεν έχουν δει το φως της μέρας εδώ και πολύ καιρό. Δες το και έτσι, κρίμα δεν είναι να μένουν κλεισμένα εκεί ενώ μπορούν να θαμπώσουν κόσμο με την ομορφιά τους;

2. Κυκλοφορείς μόνο με πυτζάμες και φόρμες

Είμαι υπέρ του casual look και στηρίζω σθεναρά το concept πυτζάμες όλη μέρα, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς αν κυκλοφορείς μονίμως με φόρμες (ακόμα και όταν δεν δουλεύεις) τότε κάτι δεν πάει καλά με την κοινωνική σου ζωή. Εκτός και αν απλά βαριέσαι να βάλεις πλυντήριο, που δεν το κατακρίνω, αλλά μια στο τόσο βρε παιδί μου μπορείς να αντέξεις την αγγαρεία.

3. Έχεις να φας πολύ καιρό έξω

Ξέρεις απ' έξω το μενού του κινέζικου και το app που παραγγέλνεις φαγητό σου στέλνει συνέχεια κουπόνια για να σου δείξει πόσο σε εκτιμάει ως πελάτη; Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά αν έχεις ξεχάσει πως είναι να μιλάς για να παραγγείλεις το φαγητό σου μάλλον ήρθε η ώρα να πας αυτοπροσώπως στο μαγαζί που θέλεις να φας. Κανόνισε ένα ραντεβού με την παρέα σου και βγείτε για φαγητό και μπύρες, υπάρχει κάτι καλύτερο; Όχι.

4. Δεν σε ενθουσιάζει καμία σειρά πια

Όλοι λίγο πολύ παρακολουθούμε εμμονικά ορισμένες σειρές, αλλά για να διατηρήσεις αυτό το συναίσθημα χρειάζεται να κάνεις και κάποια διαλείμματα. Καλό το binge watching και τα ξενύχτια για να τελειώσεις την καινούρια σεζόν Orange is the new black, αλλά αν κάνεις ΜΟΝΟ αυτό και τίποτα άλλο θα βαρεθείς γιατί δεν θα έχεις πια την αγωνία αν θα προλάβεις να δεις ένα ακόμα επεισόδιο.

5. Μιλάς με τους φίλους σου κυρίως μέσω του messenger

Τα social media και τα διάφορα messenger apps μας έχουν λύσει τα χέρια ΑΛΛΑ παράλληλα μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε τι σημαίνει να μιλάς actually με τον άλλον στο τηλέφωνο, να ακούς τη φωνή του και να αφιερώνεις χρόνο για να μάθεις τα νέα του. Και όχι, το να δεις το snapchat story της κολλητής σου δεν σημαίνει ότι την είδες ή ότι έμαθες τα νέα της.

6. Οι φίλοι σου δεν σε καλούν πια όταν βγαίνουν έξω

Τον πρώτο καιρό προσπαθούσαν να σε βγάλουν από το σπίτι και σου έστελναν μηνύματα για να κανονίσετε καφέ ή φαγητό. Αν έχεις καιρό να λάβεις κάποιο τέτοιο μήνυμα προφανώς και βαρέθηκαν να σε παρακαλάνε και μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις εσύ το επόμενο βήμα και να επικοινωνήσεις μαζί τους.

7. Βλέπεις τους φίλους σου μόνο όταν έρχονται σπίτι σου

Σε συνέχεια του προηγούμενου fact, βλέπεις πλέον τους φίλους σου μόνο όταν έρχονται σπίτι σου. Μπορει να περνάτε φανταστικά, να βλέπετε ταινίες και να τρώτε φαγητό φρόντισε να μην σου γίνει συνήθεια, γιατί αφενός θα δυσκολευτείς πολύ περισσότερο να βγεις έξω ξανά και αφετέρου από ένα σημείο και μετά θα βαρεθούν να έρχονται συνέχεια σε σένα.

8. Μιλάς περισσότερο με τα κατοικίδιά σου αντί με ανθρώπους

Δεν είναι κακό να περνάς χρόνο με τη γάτα ή το σκύλο σου, ίσα ίσα που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο αλλά όταν έχεις επαφή ΜΟΝΟ με αυτά τότε μάλλον κάτι πρέπει να κάνεις.

9. Νιώθεις άβολα όταν έχεις να πας κάπου

Όταν έχεις σταματήσει να βγαίνεις τόσο συχνά και σε καλούν κάπου και πρέπει να πας λόγω δουλειάς ή λόγω κοινωνικής υποχρέωσης είναι πολύ πιθανό να νιώθεις φοβερά άβολα και αμήχανα. Αυτός ο φόβος μπορεί να είναι σημάδι ότι έχεις social anxiety και μάλλον θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός ειδικού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ