2016-09-17 08:36:15
Φωτογραφία για Πύργος: Επικίνδυνη εκβολή… βοθρολυμάτων στο Καβούρι!
Την απόλυτη αγανάκτηση τους, για την καταστροφή του περιβάλλοντος που συντελείται, όπως τόνισαν, στην περιοχή του Καβουρίου, τις τελευταίες ημέρες, αλλά και την απίστευτη δυσωδία που είναι αναγκασμένοι να αναπνέουν εξαιτίας της λειτουργίας του αντλιοστασίου στο σημείο, εξέφρασαν προχθες το πρωί, οι κάτοικοι της ευρύτερης παραθαλάσσιας περιοχής, που από την περασμένη κακοκαιρία, βλέπουν βοθρολύματα να εκβάλλονται μέσα στη θάλασσα από το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ.

Για μία εβδομάδα περίπου τώρα, όπως επεσήμαναν οι κάτοικοι των περιοχών, Λέτρινα, Κυανή Ακτή, Καβούρι, το αντλιοστάσιο εκτός από τα όμβρια ύδατα, μεταφέρει και λύματα τα οποία παραμένει άγνωστο το πώς βρέθηκαν μέσα στην αποστραγγιστική τάφρο και δυστυχώς καταλήγουν μέσα στη θάλασσα του Καβουρίου. Προχθές, οι κάτοικοι ενημέρωσαν άμεσα τις Λιμενικές Αρχές, οι οποίες έκαναν έρευνα στο σημείο, χωρίς όμως να διαπιστώσουν κάτι σοβαρό, ωστόσο, ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΟΕΒ και του Υγειονομικού Τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που συνέλεξαν δείγματα από το σημείο.


Διαπίστωση, όπως επεσήμανε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, Νίκος Φάμελος, είναι πως στα πρώτα δείγματα που έχουν σταλεί για χημική ανάλυση, υπάρχουν βοθρολύματα, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια ανησυχία, με τους υπαλλήλους του ΓΟΕΒ να αναζητούν την «πηγή» του προβλήματος, το σημείο δηλαδή που μπορεί να «έπεσαν» τα λύματα μέσα στην αποστραγγιστική τάφρο.

Βέβαια, όπως εξήγησε ο κ. Φάμελος στις δηλώσεις του, η παρουσία λυμάτων, μέσα σε αποστραγγιστικό κανάλι, είναι κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν, όταν ύστερα από καταγγελίες κατοίκων, διαπιστώθηκε πως βοθρολύματα, εκβάλλονταν και από την αποστραγγιστική τάφρο του ΓΟΕΒ στην περιοχή της Μούτελης.

Καταστρέφεται η θαλάσσια ζωή

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων που έχουν τα σπίτια τους κοντά στο αντλιοστάσιο, κάθε απόγευμα, από το σημείο μεταφέρονται εκατοντάδες σκουπίδια και κυρίως λύματα με τους ίδιους να έχουν γίνει μάρτυρες, απίστευτων εικόνων, με την ακτή γεμάτη με ψόφια ψάρια, όστρακα ακόμα και χέλια.

«Πιθανόν από την πίσω πλευρά της τέως λίμνης Μουριάς, έχουν περάσει βοθρολύματα ή έχουν εναποθέσει κάποιοι βρίσκοντας την ευκαιρία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για την περιοχή. Υπάρχει μια δυσοσμία που είναι έντονη και δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Περά από αυτό, βλέπουμε κάθε φορά που αντλεί τα νερά το αντλιοστάσιο να είναι κατάμαυρα και βλέπουμε μέσα στην εκβολή προς την θάλασσα να δημιουργούνται αφροί, με αποτέλεσμα να μολύνεται και όλη η θάλασσα της περιοχής. Επίσης βλέπουμε ψόφια όστρακα, ψόφια ψάρια», αναφέρουν οι κάτοικοι.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο του ΓΟΕΒ όσο και του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, για το αν τελικά οι υποψίες των κατοίκων είναι αληθινές και μέσα στην θάλασσα έχουν «περάσει» λύματα από την λειτουργία του αντλιοστασίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ