2012-05-17 12:38:17
Φωτογραφία για Γέμισε γκράφιτι τους τοίχους του Λονδίνου και έπειτα.. πλούτισε!
Ο λόγος για τον Stik, έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του δρόμου που συναντάμε σήμερα στο  Λονδίνο Μόλις πριν από 18 μήνες, ήταν άστεγος και αγωνιζόταν να τα βγάλει πέρα ​​στους δρόμους του Λονδίνου.

Τα έργα του, με τις χαρακτηριστικές φιγούρες, πωλoύνται έναντι χιλιάδων και κοσμούν τα σπίτια διάσημων καλλιτεχνών, όπως, ο Σερ Έλτον Τζον, ο Μπόνο, ο Μπράιαν Μέι και ο Δούκας του Κεντ.

Τα γκράφιτί του άρχισαν να εμφανίζονται στον δρόμο Hackneyν πριν από 5 περίπου χρόνια.

Ο Stik, o οποίος δεν μας αποκαλύπτει την ταυτότητά του, ζούσε πέρυσι στον ξενώνα του St Mungo, μαζί με άλλους άστεγους, καθώς προετοιμαζόταν για την πρώτη του προσωπική έκθεση. Η μεγαλύτερή του έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Imitate Modern στην περιοχή Marylebone του Λονδίνου αυτό τον μήνα. Ο ίδιος έχει δηλώσει:...

...''Για μένα ήταν πολύ δύσκολο να βρω ένα σπίτι. Όταν πέσεις είναι δύσκολο να ξανασηκωθείς
. Έχω κάνει πολλές δουλειές στη ζωή μου. Κάποτε ήμουν μηχανικός για ποδήλατα και οδοκαθαριστής''. Πριν μείνει στον ξενώνα του St Mungo, έχει αποκαλύψει ότι έμενε σε εγκαταλελειμμένα κτίρια ή σε σπίτια φίλων. Όμως ποτέ δεν έχει πει τον λόγο που κατέληξε να είναι άστεγος. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι έμενε στο δυτικό Λονδίνο για περίπου 10 χρόνια και δεν έχει σπουδάσει εικαστικές τέχνες.

Κρατάει χαμηλά τις τιμές στις εκθέσεις του, για να είναι εύκολη η πρόσβαση για τους θαυμαστές του, αλλά ένας αυθεντικός καμβάς του μπορεί να φτάσει τις 5000 λίρες. Πολλά έργα του εμφανίστηκαν και στο eBay, με τιμή 5 φορές μεγαλύτερη από την αρχική αξία πώλησής τους.

Εξακολουθεί να βγαίνει στους δρόμους του Λονδίνου για να συνεχίσει το έργο του. Όπως λέει και ο ίδιος: ''Η τέχνη του δρόμου, τα γκράφιτι δηλαδή, είναι το μεγαλύτερο κίνημα τέχνης που έχει εμφανιστεί στην ανθρώπινη ιστορία. Είναι κάτι άμεσο και χωρίς λογοκρισία. Είναι το νέο πανκ ροκ''.
travelstyle
online-pressblog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ