2012-05-17 15:15:03
Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ: Μηνύματα από τη χώρα του συναισθήματος
Οι φωτογραφίες του Γάλλου Benoit Courti δεν είναι πρωτότυπες, δεν εκπλήσσουν με την τεχνική τους, ούτε μας αφηγούνται κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει. Έχουν όμως τη δύναμη να μας συγκινήσουν γιατί δείχνουν κάτι που βρίσκεται μέσα μας.

Ο Courti ήταν συνθέτης μέχρι που, πρόπερσι, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την φωτογραφία, η οποία  ήταν απλά το χόμπυ που αγαπούσε από την παιδική του ηλικία.

Αυτό θα ήταν κανονικά μια αδιάφορη πληροφορία, αν δεν υπογράμμιζε με κάποιο τρόπο το ξαφνικό της εκτόξευσής του στο κέντρο του ενδιαφέροντος όσων ασχολούνται συστηματικά με τις εξελίξεις στον κόσμο της σύγχρονης καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Έτσι, ο Benoit Courti καταξιώνεται σήμερα, ως σπουδαίος εκφραστής της Deep Βlack αισθητικής μια και το μαύρο στις εικόνες του θεωρείται ακόμα πιο μαύρο κι απ’ όσο θα προσδοκούσαμε να δούμε.

Κυρίως όμως ο Courti φανερώνει τους άσσους που κρύβει στα μανίκια του, ζουμάροντας σε ένα καθαρό πρώτο πλάνο, το οποίο μας αποκαλύπτει το νόημα της στενάχωρης κατά κανόνα σκοτεινιάς του μαύρου φόντου του.


Είναι ένας σπουδαίος αφηγητής συναισθημάτων, μικρών, καθημερινών, αλλά ασήκωτου βάρους, τα οποία συνήθως νιώθουμε, χωρίς την ίδια στιγμή να βάζουμε σαν προτεραιότητα και το να μάθουμε πως φαίνονται.  Και γι’ αυτό, όταν τελικά τα βλέπουμε στις φωτογραφίες του, νιώθουμε μια παράδοξη ευχαρίστηση.

Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση.

 

coolspotting.gr 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ