2016-10-02 14:29:15
Φωτογραφία για Τουρκία: Έβαλε πόδι με στρατιωτική βάση στη Σομαλία
Έτοιμη είναι η τουρκική στρατιωτική βάση στην Σομαλία και θα αναλάβει και την εκπαίδευση του στρατού της χώρας στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών δήλωσε ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος. Τούρκος στρατιωτικός μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας στη “Χουριέτ”, είπε πως η βάση, τη δημιουργία της οποίας υποστηρίζει και ο ΟΗΕ, θα καταστεί επιχειρησιακή το 2017.

Στη βάση που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας Μογκαντίσου, θα υπηρετούν 200 Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι και θα εκπαιδεύσουν 10.000 Σομαλούς στρατιώτες, αλλά και στρατιώτες από άλλες αφρικανικές χώρες.

Επίσης, η Τουρκία θα δημιουργήσει εργοστάσιο κατασκευής στρατιωτικών στολών στο Μογκαντίσου μέσω του οποίου θα εφοδιάσει τον σομαλικό Στρατό. «Ο κυρίαρχος ρόλος της Τουρκίας στη Σομαλία φαίνεται παντού, στον τομέα των υποδομών, στις επενδύσεις, στην υγεία, στην ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Σεΐχ Μοχάμεντ.

«Δεν υπερβάλω λέγοντας πως η ιστορική επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν το 2011 ήταν το σημείο καμπής για την εξέλιξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην χώρα. Η Τουρκία είναι ιστορικός εταίρος της Σομαλίας», κατέληξε. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, καθώς η Τουρκία θέτει πόδι και πάλι στο Κέρας της Αφρικής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ