2016-10-07 23:07:10
Φωτογραφία για Για νέα αεροσκάφη AEW&C ενδιαφέρεται το Ισραήλ
Η ισραηλινή Αεροπορία (IAF) έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται περισσότερα αεροσκάφη επιτήρησης για να συμπληρώσει τον στόλο των αεροσκαφών Gulfstream που έχει εξοπλίσει με ειδικά ραντάρ και αξιοποιεί επιχειρησιακά σε αυτό τον ρόλο.

Η αλλαγή του περιφερειακού τοπίου ασφαλείας έχει επαυξήσει τις ανάγκες στον τομέα της έγκαιρης προειδοποίησης, ελέγχου, συλλογής πληροφοριών με ηλεκτρονικά μέσα, οπότε η ανάλυση της κατάστασης οδήγησε σε αναβάθμιση της συγκεκριμένης προτεραιότητας στο πλαίσιο των εξοπλιστικών του προτεραιοτήτων.

Οι Ισραηλινοί φέρονται αισιόδοξοι, ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας δεκαετούς στρατιωτικής βοήθειας με τις ΗΠΑ που εξασφαλίζει σε ετήσια βάση 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια (σύνολο 38 δισεκατομμύρια δολάρια στη δεκαετία), διευκολύνει την προσπάθεια κάλυψης της συγκεκριμένης επιχειρησιακής ανάγκης, για προσθήκες στα αεροσκάφη υποκλοπών / συλλογής πληροφοριών με ηλεκτρονικά μέσα Gulfstream G-5 Shavit και έγκαιρης προειδοποίησης & ελέγχου τύπου G-550 Eitam.

Η ισραηλινή Αεροπορία έχει ήδη προχωρήσει σε αναβάθμιση των δυνατοτήτων των υπαρχόντων αεροσκαφών στο οπλοστάσιό της και ήδη τα αποτελέσματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ενώ έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αποστολές των αεροσκαφών αυτών. Ωστόσο, η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των δυνατοτήτων στον εν λόγω τομέα είναι επιτακτική.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ