2016-10-08 21:06:22
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Στα δικαστήρια...αντιπρόεδρος και υπάλληλος φαρμακείου στο Αίγιο
Συνεχίστηκε προχθές στα δικαστήρια της Πάτρας, η διένεξη της υπόθεσης, που ξεκίνησε το 2014 και στην οποία πρωταγωνιστούν, ο τότε ιατρός του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Τάκης Γεωργακόπουλος με την υπάλληλο του φαρμακείου στο ΕΟΠΥΥ Αιγίου Μαρία Φάκου, όταν ο πρώτος άρχισε να δημοσιεύει στον Τύπο εναντίον της άρθρα, για «περίεργη μετακίνηση ακριβών ή και άλλων φαρμάκων στην Πάτρα», με υπονοούμενα ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να διερευνηθεί.

Pelop.gr

Για τρίτη φορά, η απουσία βασικού μάρτυρα (δημοσιογράφου της Αυγής) εκ μέρους του κ. Γεωργακόπουλου ο οποίος φέρεται να του έστειλε γραπτή καταγγελία ή να του μετέφερε τηλεφωνικά τα παραπάνω αν και δεν έχει κάνει επίσημη κατάθεση - ανέβαλε τη δίκη, για τις 16 Ιανουαρίου 2017.

Η κ. Φάκου «καθίζει στο σκαμνί» τον μετέπειτα αντιπρόεδρο της υπηρεσίας της, ισχυριζόμενη πως ως μοναδική υπάλληλος του ΕΟΠΥΥ, υπεύθυνη δε και του «Κοινωνικού Φαρμακείου» του Δήμου, ακολουθούσε την υπηρεσιακή διαδικασία κι αντί να πετάξει σκευάσματα (τα οποία επέστρεφε αρκετός κόσμος), έστελνε υλικό αξίας 5.000 έως και 20.000 ευρώ καθώς κι άλλα (ακριβά) ψυγείου ή χημειοθεραπειών, στα νοσηλευτικά ιδρύματα ΠΝΠ και Αγ. Ανδρέα, μετά από αλληλογραφία και αποδοχή αυτών.


Οταν αυτό εντοπίστηκε από τον κ. Γεωργακόπουλο, ζήτησε έλεγχο από τον τότε πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, που απεφάνθη πως «δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό», αλλά το θέμα δεν έληξε και τα δημοσιεύματα συνεχίστηκαν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

**Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ