2016-10-12 08:57:26
Φωτογραφία για ΚΕΕΛΠΝΟ: Υπ.Υγείας καλεί Γιαννόπουλο να… «απολογηθεί» για να απομακρυνθεί!
Τρίτη 11 Οκτώβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - Health Report.gr

Εμμένει όπως φαίνεται στην άποψή του το υπουργείο Υγείας για οριστική απομάκρυνση του Αθανάσιου Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος επέστρεψε πανηγυρικά στο γραφείο του μετά την απόφαση του ΣτΕ που τον δικαίωνε ως προς τα διαδικαστικά.

Μπορεί ο πρώην υπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος να επέστρεψε στο γραφείο του στο ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανέφερε ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία και δε ζητήθηκε η θέση των τριών μελών που απομακρύνθηκαν, όμως το υπουργείο Υγείας έχει ήδη αποφασίσει την τακτική του.Δείτε ΕΔΩ τι προέβλεπε η απόφαση του ΣτΕ: «Ανατροπή στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Άκυρες οι αναγκαστικές παραιτήσεις Γιαννόπουλου και 2 μελών του ΔΣ με απόφαση του ΣτΕ!»

Όπως φαίνεται θα ακολουθήσει τις οδηγίες του ΣτΕ που επιβάλουν να εκφράσουν την άποψή τους και οι απομακρυνθέντες από τον Οργανισμό. Ώστε να κριθεί νόμιμη η αποπομπή τους.


Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι αυτό είχε αποφασισθεί από την πρώτη στιγμή ώστε να καλυφθούν τα διαδικαστικά και να θεωρείται νόμιμη η απομάκρυνση του Αθανάσιου Γιαννόπουλου, του τέως αντιπρόεδρου και ενός μέλους του ΔΣ τουΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ.

Κάτι που άλλωστε και επισήμως παραδέχεται ουσιαστικά η ηγεσία του υπουργείου υγείας με ανακοίνωσή της.

«Ήδη, σε συμμόρφωση με το ΣτΕ, οι προσφεύγοντες έχουν κληθεί αρμοδίως, εντόςπροθεσμίας πέντε ημερών, να διατυπώσουν εγγράφως τις απόψεις τους αναφορικά με τις πράξεις και τις παραλείψεις που τους αποδόθηκαν.

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι οι διαδικαστικές εκκρεμότητες που προέκυψαν λόγω της απόφασης του ΣτΕ αντιμετωπίζονται.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος του Υπ. Υγείας παραμένει η θεσμική και διαχειριστική εξυγίανση ενός πολύ κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Να σημειωθεί πάντως πως το Σωματείο των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλουν ότι δέχονται εκφοβισμούς από την νυν διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ η διοίκηση από την πλευρά της σημειώνει ότι σέβεται όλα τα εργασιακά δικαιώματα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ