2016-10-13 20:33:10
Φωτογραφία για ΑΥΤΗ είναι η ΝΕΑ μηχανή της BMW - ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗ... [photos+video]
Το να φοράμε κράνος αποτελεί μία βασική προϋπόθεση για να οδηγούμε μία μοτοσυκλέτα Φυσικά ο λόγος είναι για να μας προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή του κεφαλιού, σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος. Πως θα ήταν άραγε αν στις μελλοντικές μοτοσυκλέτες δεν θα χρειαζόταν να φοράμε το κράνος μας?

Το παραπάνω φαίνεται ότι αποτελεί το όραμα της BMW, τουλάχιστον για τις δικές της μελλοντικές μηχανές. Σήμερα η εταιρία παρουσίασε το επόμενο concept της, Motorrad Vision Next 100. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, ο σχεδιασμός της μοτοσυκλέτας είναι φουτουριστικός και η BMW αποκαλεί τον βασικό σκελετό της, “flexframe”. Αυτό επεκτείνεται από τον μπροστινό τροχό, έως και τον πίσω και επιτρέπει στον αναβάτη να στρίβει με ιδιαίτερη ευκολία, σύμφωνα με την εταιρία.

Motorrad Vision Next 100

Η μοτοσικλέτα είναι επίσης “έξυπνη” και μπορεί να αυτό-ισορροπήσει το σώμα της αυτόματα
. Φυσικά απαιτείται η “βοήθεια” του αναβάτη, αλλά η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αποτρέψει οποιαδήποτε απόπειρα πτώσης ή γλιστρήματος. Η BMW θέλει επίσης να αποτρέψει τον αναβάτη από την χρήση κράνους και αντί αυτού να φοράει τα ειδικά γυαλιά, που ονομάζονται “The Visor”. Τα συγκεκριμένα έξυπνα γυαλιά θα μπορούν να ενημερώνουν με διάφορες πληροφορίες τον αναβάτη. Ο τελευταίος μάλιστα θα μπορεί να αλληλεπιδράσει με αυτά, μόνο με την κίνηση των ματιών του!

Ενώ οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτόνομα οχήματα, η BMW θέλει να αποδείξει ότι οι αναβάτες αγαπάνε τις διαδρομές. Φυσικά και το Motorrad Vision Next 100 αποτελεί προς το παρόν ένα concept της εταιρίας και θα πρέπει να το περιμένουμε να κυκλοφορήσει σύντομα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ