2016-10-22 08:56:15
Φωτογραφία για Ανέτοιμοι και προβληματικοί Αρης και ΠΑΟΚ
Αρης και ΠΑΟΚ προετοιμάζονται για την αυριανή μάχη της 3ης αγωνιστικής στο «Nick Galis Hall». Το ξεκίνημά τους πάντως σε ελληνικό πρωτάθλημα και Champions League έδειξε ότι οι δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης, που είχαν αμφότερες προβλήματα τραυματισμών βασικών τους παικτών (Σανικίτζε, Μαργαρίτης), δεν βρίσκονται ακόμη σε καλή κατάσταση.

Οι αδυναμίες των δυο μονομάχων

Ο Αρης στα τρία τελευταία παιχνίδια (με Τρίκαλα, Ρέθυμνο και Ελιος Ντομζάλε) έχει μέσο όρο 17,6 λάθη. Την ίδια στιγμή δείχνει αδυναμία να εκμεταλλευτεί επιθετικά την καλή συμπεριφορά που δείχνει ομαδικά στην άμυνα, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι σκοράρει(σε ένα μικρό δείγμα τριών αγώνων) μόλις 65,5 πόντους. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά φανερώνει μεγάλη αστάθεια στην άμυνα και αδυναμία να ελέγξει με ευκολία το αμυντικό ριμπάουντ. Η απόδοσή του παρουσιάζει μεγάλες μεταπτώσεις από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Σκόρερ υπό κρίση

Κανείς από τους ξένους παίκτες των δυο ομάδων δεν έχει καταφέρει να κλέψει... τις καρδιές του κόσμου αλλά και των προπονητών τους. Ο Μαρμπλ, παρά το εξαιρετικό βιογραφικό του, δείχνει ακόμη έξω από τα νερά του. Απέναντι στο Ρέθυμνο έμεινε άποντος στη Σλοβενία, πέτυχε μόλις 5 πόντους, ενώ στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα είχε μεν 17 πόντους αλλά με 1/9 τρίποντα! Δεν υπάρχει αξιόπιστο δείγμα γραφής για τον Τζένκινς, που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς.

Ο Ντάριλ Μπράιαντ του ΠΑΟΚ ήρθε επίσης με στόχο να γίνει το πρώτο βιολί στην επίθεση. Κόντρα στον Κολοσσό στη 2η αγωνιστική της Α1 έμεινε άποντος(!), με τη Ρόσα Ράντομ πέτυχε 11 πόντους, όμως ήταν κακός με λάθος αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία. Ο Σάιμπερτ μετά το ματς με τη Λευκάδα (όπου έμεινε στους μηδέν πόντους) έχει ανοδική πορεία και δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις. Σε βοηθητικό κι όχι πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Τέιλορ, που μπορεί να κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Παράδοξα φαινόμενα

Οι προπονητές και των δυο ομάδων, κατανοώντας την αδυναμία των ξένων παικτών να προσαρμοστούν, πάνε σε σίγουρες λύσεις. Θέλετε παραδείγματα; Στον ΠΑΟΚ ναι μεν ο Μιλιένοβιτς αποκτήθηκε για να είναι ο βασικός πλέι μέικερ, ωστόσο ο Τσόχλας είναι αυτός που δείχνει περισσότερο αξιόπιστος.

Δεν προκαλεί απορία το γεγονός ότι προχθές, στο ματς της Πολωνίας με τη Ράντομ, ο Τσόχλας έπαιξε 40 λεπτά κι ο Μιλιένοβιτς 23. Στον Αρη (επίσης ένα παράδειγμα στην περιφερειακή γραμμή), ο Μούρτος παίρνει περισσότερο χρόνο από τον Αμερικανό Μαρμπλ γιατί προφανώς ο Αμερικανός δεν δείχνει ακόμη έτοιμος. Αρης και ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στο μεταξύ τους παιχνίδι, θα πρέπει να διανύσουν μεγάλη διαδρομή μέχρι να φτάσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα απόδοσης εν όψει μιας απαιτητικής χρονιάς.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ