2016-11-01 15:07:20
Φωτογραφία για Χυμός λάιμ και άλλοι 4 φυσικοί τρόποι για να σταματήσετε το κάπνισμα
Επιτακτικοί λόγοι για να κόψετε το κάπνισμα υπερτερούν κατά πολύ από τους ...αποτελεσματικούς τρόπους για να το πράξετε. Ακόμη και με τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι ο καπνός προκαλεί πρόωρο θάνατο και καρκίνο, εκατομμύρια άνθρωποι δεν απομακρύνονται από τον εθισμό τους.

Μήπως οι φυσικές παρεμβάσεις για τη διακοπή του καπνίσματος μπορούν να λειτουργήσουν ως πανάκεια στον κίνδυνο αυτό; Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι να υποβάλουμε μία νέα μελέτη που περιλαμβάνει μια σωτήρια λύση που μπορεί να βρεθεί όχι στο τοπικό φαρμακείο σας, αλλά στο παντοπωλείο της γειτονιάς σας.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Medical Association of Thailand με τίτλο "Η αποτελεσματικότητα του φρέσκου λάιμ για τη διακοπή του καπνίσματος". Οι ερευνητές εξέτασαν την αποτελεσματικότητα του φρέσκου λάιμ για τη διακοπή του καπνίσματος σε σχέση με την τσίχλα νικοτίνης.

Στο πλαίσιο της έρευνας συμμετείχαν 100 τακτικοί καπνιστές ηλικίας 18 ετών και άνω οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να σταματήσουν το κάπνισμα. Κατά τη διάρκεια της μελέτης οι 47 συμμετέχοντες λάμβαναν λάιμ και οι υπόλοιποι 53 τσίχλα νικοτίνης. Η μείωση του καπνίσματος επιβεβαιώθηκε με τη μέτρηση του εκπνεόμενου μονοξειδίου του άνθρακα (CO). Η ένταση της λαχτάρας μετρήθηκε επίσης χρησιμοποιώντας μια οπτική αναλογική κλίμακα.


Η έκθεση εν ολίγοις κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το φρέσκο λάιμ μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ως βοήθημα για τη διακοπή του καπνίσματος, αν και δεν είναι περισσότερο αποτελεσματικό από την τσίχλα νικοτίνης στη μείωση των πόθων».

Λάιμ

Σε κάθε περίπτωση το λάιμ είναι μία εύκολη προσβάσιμη και μη τοξική εναλλακτική λύση σε σχέση με την τσίχλα νικοτίνης. Παράλληλα, αποτελεί έναν αντι-μολυσματικό παράγοντα, αφού έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει μία σημαντική αντιμικροβιακή δραστικότητα εναντίον πολλαπλών στελεχών όπως ο E. coli, το Vibrio, το παθογόνο που συμβάλλει στην χολέρα. Όλα αυτά αποτελούν «παράπλευρα οφέλη» για τους καπνιστές καθώς έχουν μειωμένη ανοσία.

Πρόσθετα τεκμηριωμένα φυσικά βοηθήματα για τη διακοπή του καπνίσματος

Άσκηση: Πέντε λεπτά μέτριας έντασης άσκηση σχετίζεται με τη μείωση επιθυμίας για κάπνισμα και τα συμπτώματα στέρησης του καπνού.

Ύπνωση: Η ύπνωση σε συνδυασμό με τα επιθέματα νικοτίνης συγκρίνεται ευνοϊκά με τις συμβουλές για τη διακοπή του καπνίσματος. Σε μια μετα-ανάλυση 59 μελετών ύπνωσης κρίθηκε ότι ήταν εν μέρει αποτελεσματική στη θεραπεία της διακοπής του καπνίσματος.

Μαύρο Πιπέρι: Η εισπνοή ατμού από το μαύρο πιπέρι μειώνει τα συμπτώματα στέρησης του καπνίσματος.

Βαλσαμόχορτο: Προκλινικά στοιχεία υποστηρίζουν ότι το βαλσαμόχορτο είναι θεραπευτικό στον εθισμό στη νικοτίνη.

[Σημείωση: Το βαλσαμόχορτο μπορεί να αλληλεπιδράσει με ένα ευρύ φάσμα φαρμάκων. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται υπό την καθοδήγηση του εξουσιοδοτημένου γιατρού.]
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ