2016-11-06 00:40:09
Φωτογραφία για Ιρλανδία: Πρόταση δημοψηφίσματος κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού
Νομοσχέδιο με πρόταση δημοψηφίσματος για την συνταγματική κατοχύρωση του νερού ως δημοσίου αγαθού θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας.

Η πρόταση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος υπογράφεται από περίπου 40 βουλευτές, μεταξύ των οποίων τα μέλη του κόμματος «Ανεξάρτητοι για την Αλλαγή», του Σιν Φέιν και ανεξάρτητοι βουλευτές. Και άλλα όμως μέλη του ιρλανδικού Κοινοβουλίου, όπως βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών έχουν δηλώσει δημόσια ότι θα υποστηρίξουν την πρόταση για δημοψήφισμα. Ωστόσο για να εγκριθεί το νομοσχέδιο θα πρέπει να συμφωνήσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, Fianna Fail και οι Χριστιανοδημοκράτες του Fine Gael.

Η οργάνωση right2water, σε κάλεσμά της υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν βουλευτές που θα ταχθούν ανοικτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης του νερού. «Μπορούμε όμως να τους εμπιστευτούμε;» αναρωτιέται, ενώ τονίζει ότι αν δεν υπάρξει συνταγματική κατοχύρωση του δημοσίου χαρακτήρα του νερού, τότε μπορεί η κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή να το πουλήσει, με δική της απόφαση είτε υπό πίεση από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ