2016-11-14 05:37:12
Φωτογραφία για Κλειστό Πύργου: Ανάγκη για άμεσες επεμβάσεις
Προβλήματα έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στο κλειστό γυμναστήριο Πύργου «Γιώργος Βασιλακόπουλος» Όπου για μια ακόμα φορά, όπως κι άλλες τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχουν κάποια προβλήματα στεγανότητας στην οροφή! Τα οποίαεπιτρέπουν την είσοδο νερού από βροχή!

Με κινδύνους βέβαια για τους αθλούμενους, αλλά και με καταστροφές που έτσι δημιουργούνται σε μερικά σημεία του παρκέ.

* Όπως βλέπουμε και σε ενδεικτικές φωτογραφίες, το παρκέ ήδη έχει φουσκώσει σε ένα σημείο και σε ένα άλλο έχουν μαυρίσει οι τάβλες.

Εδώ να υπενθυμιστεί ότι εξαιτίας παρόμοιων προβλημάτων που τότε είχαν γίνει ακόμα πιο έντονα, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014 είχε χρειαστεί να ...κλείσει το κλειστό Πύργου για αρκετό διάστημα. Λόγω προβλήματος και τότε στην οροφή του κλειστού, με κίνδυνο μάλιστα και κατάρρευσης τμήματος της!

Πρόβλημα που υπήρχε και προηγούμενα χρόνια αφού κάθε φορά που έβρεχε, το γήπεδο ...έμπαζε νερά!


Ενώ στη συνέχεια, και μετά την τότε αποκατάσταση (όση έγινε...), επειδή ο Δήμος Πύργου ανέφερε πως δεν μπορούσε να βάλει άλλες δαπάνες, αναγκάστηκαν τα σωματεία που δραστηριοποιούνται εκεί, τόσο πέρυσι (2015), όσο και φέτος (2016) να βάλουν δικά τους χρήματα για εργασίες εκεί!

Το τωρινό πρόβλημα πρέπει να κοιταχθεί από τους αρμόδιους και να διορθωθεί όσο ακόμα δεν είναι μεγάλης έκτασης. Γιατί αλλιώς, με όλο το χειμώνα να είναι ...μπροστά μας, θα είναι δυστυχώς πολύ πιθανό με μια δυνατή βροχή να γίνει το κακό που είχε γίνει και πριν εννιά χρόνια περίπου. Όπου ...άνοιξε η στέγη κι από τα πολλά νερά που μπήκαν, αχρηστεύτηκε όλο το παρκέ!

Πρέπει να γίνουν ΕΓΚΑΙΡΑ λοιπόν απαραίτητες εργασίες!

* Ενώ, γενικότερα πρέπει να τονιστεί ότι: Είναι υποχρέωση κάθε αρμόδιας αρχής, σε ένα «ζωντανό κύτταρο» άθλησης της νεολαίας, που στεγάζει πολλά σωματεία της πόλης και διαφόρων αθλημάτων, να κάνει όσα χρειάζονται για να είναι αυτό στην καλύτερη κατάσταση!

Όπως δηλαδή στο κλειστό του Πύργου, που σε αυτό δραστηριοποιούνται τόσα παιδιά και τόσοι νέοι. Και γίνεται σημαντικό έργο και άθλησης αλλά και διάπλασης των μικρών μέσω των προπονητών τους, από τα σωματεία που εδρεύουν εκεί.

- Επίσης, στο σχετικό ρεπορτάζ μας, καταγράψαμε και προβλήματα με την καθαριότητα των εγκαταστάσεων!

Κι εδώ λοιπόν, η αρμόδια αρχή οφείλει να επιληφθεί και να δώσει λύση. Χωρίς έλλειψη ενδιαφέροντος!

Και το ... “παροπλισμένο” κλειστό Κούβελου...

Επίσης με την ευκαιρία, να θίξουμε κι ένα ...ξεχασμένο (πολύ κακώς) σχετικό θέμα:

Την έλλειψη πρόσθετης – αλλά κι εναλλακτικής κάποιες φορές - του παρατημένου και “παροπλισμένου” κλειστού του Κούβελου.

Το οποίο ως γνωστόν έχει εγκαταλειφθεί στη ...μοίρα του εδώ και χρόνια, και παραμένει ακατάλληλο!

* Κι όμως! Θα μπορούσε, αλλά και θα έπρεπε να φτιαχτεί η στέγη (που βέβαια είναι άχρηστη πλέον). Και να τοποθετηθούν για παρκέ τα παλιά κομμάτια από το παρκέ του κλειστού “Γ. Βασιλακόπουλος”. Τα οποία και έχουν κρατηθεί από όταν είχε γίνει αντικατάσταση εκείνου του παρκέ.

Αλλά που στη συνέχεια φυλάχθηκαν σε χώρο κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Στάδιο (και προφανώς τώρα θα ...σαπίζουν)!

Αν γινόταν αυτό, θα χαμήλωνε το κόστος επισκευών, που δηλαδή θα χρειαζόταν μόνο για την αντικατάσταση της οροφής, και θα αποφεύγονταν τα έξοδα για νέο παρκέ εκεί!

Και θα ήταν έτσι διαθέσιμα ΔΥΟ κλειστά στην πόλη!

Έτσι ώστε να υπήρχε κι αποσυμφόρηση, αλλά και καλύτερη ενδεχομένως συντήρηση, και στο μεγάλο κλειστό...

Εβδομαδιαία έκδοση του Ilia24 της 12ης Νοεμβρίου
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ