2012-05-18 21:01:12
Φωτογραφία για Κρούγκμαν: «Δεν είναι ελληνικό το πρόβλημα»
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει, για ακόμη μία φορά, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, προειδοποιώντας ότι το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι καθαρά ευρωπαϊκό και δεν εξαντλείται στην περίπτωση της Ελλάδας, της Ιταλίας ή της Ισπανίας.

«Μου φαίνεται ότι ακόμη και τώρα δεν υπάρχει προθυμία να αποδεχτούν το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ένα ελληνικό πρόβλημα ή, ακόμη, για ισπανικό/ιταλικό πρόβλημα. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», τονίζει ο κ. Krugman.

«Το παιχνίδι της ηθικής που έπαιξε η Γερμανία, λέγοντας στους άλλους πως έμπλεξαν οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση, δεν είναι αληθινό», υπογραμμίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος. «Το ζήτημα είναι τι κάνουμε τώρα», προσθέτει.

Συνεχίζοντας, ο γνωστός οικονομολόγος, τονίζει ότι το κλειδί είναι η ανάπτυξη. «Το σημείο κλειδί είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαφυγής για τις χώρες που έχουν προβλήματα, εάν η Ευρώπη στο σύνολο της χαρακτηρίζεται από χαμηλή ανάπτυξη και χαμηλό πληθωρισμό», αναφέρει.

«Χρειαζόμαστε έναν άμεσο διάλογο. Όχι, όμως, στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο και την Φραγκφούρτη», τονίζει ο κ. Krugman. «Διαφορετικά, το παιχνίδι έχει σχεδόν τελειώσει», συμπληρώνει.
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Όλα εξαρτώνται από εμάς»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Όλα εξαρτώνται από εμάς»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ