2012-05-18 21:36:03
Φωτογραφία για Ημέρα Μουσείων – Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
Η 18η Μαΐου είναι η παγκόσμια ημέρα μουσείων. Ένα μουσείο με τεράστια σημασία για αυτό που πρεσβεύει, συμβολίζει και θυμίζει είναι και αυτό των Καλαβρύτων. Το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 9 Ιανουαρίου 2005 από τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο και έγινε με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 2000-2006.

Σκοπός του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος είναι η συλλογή υλικού που σχετίζεται με τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα καθώς και με όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν το Ολοκαύτωμα στον ευρύτερο χώρο της επαρχίας Καλαβρύτων, η προώθηση της εκπαίδευσης και έρευνας με την οργάνωση περιοδικών εκθέσεων , εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διαλέξεων και ιστορικών συνεδρίων και δημοσιεύσεων για τα φρικτά αυτά γεγονότα που σημάδεψαν τον ελληνισμό και η δημιουργία εξειδικευμένης βιβλιοθήκης και ιστορικού αρχείου που σχετίζονται με το αντικείμενο.

Είναι ένα μουσείο ξεχωριστό, που αξίζει όλοι να επισκεφτούμε …και σίγουρα να θυμηθούμε τι συνέβη στα Καλάβρυτα αλλά και σε όλες τις περιοχές της Πατρίδας μας που μαρτύρησαν κάτω από την «μπότα» των Ναζί.

prionokordela.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ