2012-05-18 21:40:04
Φωτογραφία για Γαλλία-Βρετανία: Κόντρες για τη μείωση του ελλείμματος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προσπάθησε για άλλη μια φορά σήμερα να υποβαθμίσει τις διαφορές μεταξύ του ιδίου και του Φρανσουά Ολάντ, σημειώνοντας ότι... ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας θέλει να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα «πιο γρήγορα από εμάς».

Σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ, όπου θα συναντήσει για πρώτη φορά τον Γάλλο Πρόεδρο, ο Κάμερον προσπάθησε να εξομαλύνει τις μεταξύ τους διαφορές.

Το χρονοδιάγραμμα του Ολάντ «για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού του είναι στην πραγματικότητα πιο γρήγορο από αυτό που έχουμε εδώ στη Βρετανία», σημείωσε ο Κάμερον.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού της Γαλλίας το 2017. Αυτός είναι ο στόχος και της Βρετανίας, αλλά οι συντηρητικοί που ηγούνται της κυβέρνησης συνασπισμού είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, το 2010.


Σύμφωνα με τον Κάμερον, ο Ολάντ δεν προτείνει επιπρόσθετες δαπάνες στο πρόγραμμά του για την τόνωση της ανάπτυξης. «Λέει: Δεν θέλω να τονώσω την οικονομία μέσω επιπρόσθετων δημόσιων δαπανών, επειδή στην πραγματικότητα, αυτές οφείλω να τις μειώσω», πρόσθεσε ο Κάμερον, αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο.

Όσον αφορά τις έντονες επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος από την αντιπολίτευση των Εργατικών στη Βρετανία, η οποία του προσάπτει ότι πνίγει την ανάπτυξη με την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί, ο Κάμερον σημείωσε ότι «ακούει τις κριτικές, τα επιχειρήματα», αλλά υπενθύμισε ότι δεν θα υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ένα πρόγραμμα μείωσης των ελλειμμάτων. «Χρειάζεστε και τα δύο», σημείωσε.

Ο Κάμερον αναμένεται να έχει διμερή συνάντηση με τον Ολάντ για πρώτη φορά σήμερα το βράδυ στην Ουάσιγκτον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν είχε θελήσει να συναντηθεί με τον Ολάντ όταν αυτός είχε μεταβεί στο Λονδίνο κατά την προεκλογική του εκστρατεία και είχε προσφέρει την υποστήριξή του στον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ