2016-12-09 01:03:12
Φωτογραφία για Δυτική Αχαΐα: 1.800.000 ευρώ πνίγουν τη ΔΕΥΑΔ - Θα κόψουμε παροχές νερού προειδοποιεί ο Σ. Τραχάνης
Με διακοπές στην υδροδότηση απειλεί ο δήμος δυτικής Αχαΐας τους πολίτες που οφείλουν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και... Αποχέτευσης Δύμης. «Θηλιά» στον δήμο το υπέρογκο ποσό που χρωστούν δημότες, η οποία «πνίγει» καθημερινά τη διοίκηση της επιχείρησης όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Σπύρος Τραχάνης. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΥΑΔ προειδοποιεί. «Μόνο που αυτή τη φορά είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω», δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Τραχάνης.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωση στην οποία αναφέρει συγκεκριμένα:

«ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΑ ΔΥΜΑΙΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ».

Όπως είχε αναφέρει και στο παρελθόν ο κ
. Τραχάνης, τα ποσά είναι μεγάλα, «αγγίζουν» συνολικά το 1.800.000 ευρώ (!) προκαλώντας δυσλειτουργία στον οργανισμό, ο οποίος έχει εκτός των άλλων να αντιμετωπίσει και τις συχνές βλάβες στα συστήματα υδροδότησης σε πολλά από τα δημοτικά διαμερίσματα λόγω της παλαιότητας του δικτύου. Ενώ όπως έχει επισημάνει, οι εργασίες αντικατάστασης και τα υλικά προμηθειών απαιτούν μεγάλα κόστη.

Οι οφειλές αφορούν καταναλωτές – κυρίως ιδιώτες όπως ενημερώνει ο κ. Τραχάνης – που δεν ήταν συνεπείς από από το 2011. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ όλοι οι δημότες που οφείλουν έχουν ειδοποιηθεί αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

«Είναι η δεύτερη προσπάθειά μας αυτή. Αυτή τη φορά όμως δεν θα κάνουμε πίσω για τον εξής λόγο. Οι πολίτες δεν θα έχουν νερό, όχι γιατί δεν θα θέλουμε εμείς. Απλά τα χρέη είναι υπέρογκα προς τις υποχρεώσεις μας και στο τέλος η ΔΕΥΑΔ θα «πνιγεί». Στη ΔΕΗ, ενδεικτικά οφείλουμε 900.000 ευρώ. Δεν έχουμε καμία φυσική πηγή και η ενέργεια που καταναλώνουμε για να φέρουμε νερό από μεγάλα βάθη, είναι τεράστια. Για να μην αναφερθούμε στους προμηθευτές και τα υλικά…», καταλήγει ο κ. Τραχάνης.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ