2016-12-09 10:37:23
Φωτογραφία για Η καθηγήτρια του Τσίπρα τον μύησε στα μυστικά του Πανάγιου Τάφου - «Έργο που θα μείνει στην ιστορία»
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συνδράμαμε στις εργασίες αναστήλωσης για ένα έργο που θα μείνει στην Ιστορία» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Συνάμα τόνισε: «Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή».

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, όπου τους ξενάγησε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, η οποία υπήρξε και καθηγητριά του πρωθυπουργού όταν σπούδαζε το ΕΜΠ

Η κα Μοροπούλου τους ενημέρωσε με λεπτομέρειες για τις εργασίες και τους ξενάγησε και στα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον Πανάγιο Τάφο.

Εξήγησε δε ότι χρησιμοποιούνται οι πλέον εξελιγμένες μέθοδοι και χρησιμοποιείται ως υλικό το τιτάνιο, ενώ ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι, πέραν των άλλων, όπως είπε και ο ίδιος, είναι και μηχανικός.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ