2016-12-09 11:03:10
Φωτογραφία για Τα αναπάντητα ερωτήματα στις παροχές Τσίπρα για τη «13η σύνταξη»
Το ποσό των 850 ευρώ αφορά μεικτή σύνταξη - Άγνωστο πως θα υπολογιστεί το άθροισμα με την επικουρική Λίγες ώρες πέρασαν από την παροχή του Αλέξη Τσίπρα προς τους συνταξιούχους και ήδη πολλά σημεία δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ενώ ανακύπτουν αναπάντητα ερωτήματα για τη 13η σύνταξη.

Μάλιστα ορισμένα από αυτά τα σημεία αδυνατούν να τα προσδιορίσουν κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αριθμός των δικαιούχων συνταξιούχων ανέρχεται σε 1,6 εκατ. σε σύνολο 2,7 εκατ. συνταξιούχων. Το ποσοστό των δικαιούχων είναι 60,32% στο σύνολο των συνταξιούχων.

Αναλυτικά:

Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων (περίπου 270 χιλιάδες συνταξιούχοι).

Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων (περίπου 570 χιλιάδες συνταξιούχοι).

300 ευρώ θα λάβει περίπου το 30% των συνταξιούχων (περίπου 750 χιλιάδες συνταξιούχοι).


Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016.

Ποιες συντάξεις αφορά η παροχή του έκτακτου επιδόματος 13ης σύνταξης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαπουράρης το επίδομα θα είναι ακατάσχετο, ενώ σχετικά με τη διάθεσή του είπε ότι καθορίζεται από το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης και αφορά στο μεικτό ποσό της.

Ειδικότερα αφορά τους συνταξιούχους που προς το παρόν λαμβάνουν συντάξεις έως 850 ευρώ μεικτά.

Αυτό που παραμένει αναπάντητο είναι αν θα ληφθεί υπόψιν το άθροισμα στις περιπτώσεις κύριας και επικουρικής σύνταξης. Μάλιστα και ο υπουργός Επικρατείας δεν μπόρεσε να διευκρινίσει είναι αν στις περιπτώσεις κύριας και επικουρικής σύνταξης θα ληφθεί υπόψη το άθροισμά τους.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι, στην περίπτωση ζευγαριού συνταξιούχων, θα λάβουν και οι δύο σύζυγοι το επίδομα.

Το επίδομα δικαιούνται και όσοι έχουν λάβει τουλάχιστον μία προσωρινή σύνταξη.

Αναφορικά με την κατηγορία της σύνταξης, σημείωσε ότι, το επίδομα αφορά περίπου 1,5 εκατ. συντάξεις, εκ των οποίων οι 1,1 εκατ. είναι κύριες και οι 400.000 οι υπόλοιπες.

Δηλαδή, το επίδομα δικαιούνται και όσοι λαμβάνουν συντάξεις χηρείας, αναπηρίας.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή της 13ης σύνταξης θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου.

Αν και οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα έχουν έντονο το «άρωμα των εκλογών» από το κυβερνητικό στρατόπεδο εξακολουθούν να ξορκίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων, πάντως ο πρωθυπουργός επέλεξε να δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει. Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός με την χθεσινή του κίνηση έκανε και μια ένεση αισιοδοξίας στην κοινοβουλευτική του ομάδα ενόψει της κρίσιμης «μάχης» του προϋπολογισμού στη Βουλή, αλλά και των εορτών των Χριστουγέννων, όπου οι περισσότεροι θα βρεθούν στις περιφέρειες τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ