2016-12-09 12:47:09
Φωτογραφία για Ζάκυνθος: Ενταση για τα σκουπίδια
Άκαρπες παρέμειναν οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής Ζακύνθου να εναποθέσει τους τόνους απορριμμάτων που συνέλεξαν τα απορριμματοφόρα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, στον κορεσμένο ΧΥΤΑ του Σκοπού, καθώς χθες οι κάτοικοι εμπόδισαν την διέλευσή τους στο χώρο.

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς των απορριμμάτων στον Σκοπό, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης στην είσοδο του ΧΥΤΑ, ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής και δημοτικούς συμβούλους.

Τα "αίματα" άναψαν όταν ο πρόεδρος του ΦοΣΔΑ Ζακύνθου, Παναγιώτης Μυλωνάς μαζί με τον αντιδήμαρχο Ζακύνθου, κ. Κόκλα, οδήγησαν ένα απορριμματοφόρο και προσπάθησαν να μπουνστο χώρο του ΧΥΤΑ. Τότε οι κάτοικοι της περιοχής έστησαν ένα ανθρώπινο μπλόκο και κάποιοι από αυτούς άνοιξαν τις πόρτες του απορριμματοφόρου και έβγαλαν έξω τους δύο άντρες.

Επίσης, ένταση υπήρξε και κατά την διάρκεια της παρουσίας του δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά στο χώρο, όπου οι αγανακτισμένοι κάτοικοι, φοβούμενοι την μόλυνση του χώρου αλλά και για την υγεία τους, συνομίλησαν σε έντονο τόνο με τον δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΦοΣΔΑ Ζακύνθου, Παναγιώτης Μυλωνάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "με οποιοδήποτε κόστος πρέπει να εναποθέσουμε τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ του Σκοπού. Θέλω οι κάτοικοι να μας κατανοήσουν, γιατί αυτό γίνεται για την υγεία όλων μας και με την δικιά τους την επίβλεψη να γίνει όλη η διαδικασία για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να πάμε σε άλλο χώρο".

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του ΦοΣΔΑ, κ. Κάρδαρης, τόνισε ότι ο "ΦοΣΔΑ Ζακύνθου, έχει στείλει αίτημα στον ΦοΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας, ώστε να δεχτεί 10 χιλιάδες τόνους απορρίμματα από την Ζάκυνθο και αυτό το οποίο αναμένουμε είναι να βγει μια κοινή απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, για να μπορεί να γίνει μεταφορά των απορριμμάτων και εκτός Ζακύνθου".

"Υπογράφηκε σήμερα το πρωί η τροποποίηση της μελέτης για την ενδιάμεση λύση που είναι η περιοχή του Λίβα και θα υποβληθεί σήμερα, για τρίτη φορά, στην υπηρεσία της αποκεντρωμένης στην Κέρκυρα, για να αδειοδοτηθεί ο χώρος" δήλωσε ο κ. Κάρδαρης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ