2012-05-19 05:25:03
Φωτογραφία για Το Βερολίνο δεν αμφισβητεί την Ισπανία
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι δεν υφίσταται «προς το παρόν ουδείς λόγος να αμφισβητείται» η δυνατότητα... της κυβέρνησης της Μαδρίτης να παράσχει βοήθεια στις τράπεζες της Ισπανίας χωρίς να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) της ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίνδος παρουσίασε με πειστικό τρόπο σχέδια ανάταξης του τραπεζικού τομέα στους συναδέλφους του της ευρωζώνης στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών την Δευτέρα και «προς το παρόν δεν υπάρχει ουδείς λόγος να αμφισβητείται» η υλοποίησή τους, είπε η εκπρόσωπος αυτή στην διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε χθες το αξιόχρεο 16 τραπεζών της Ισπανίας που έχουν καταστεί ευάλωτες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της επιδείνωσης των δημοσιονομικών στη χώρα. Αυτές οι υποβαθμίσεις αναζωπύρωσαν την εικοτολογία περί μιας προσφυγής της Ισπανίας στο ευρωπαϊκό ταμείο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ