2016-12-09 15:24:16
Φωτογραφία για Θερμό επεισόδιο Τσακαλώτου – Οικονόμου - Μην κάνεις σαν κυριούλα
Σφοδρή αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμο για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες. Οι δυο «πρωταγωνιστές» "σήκωσαν" τους τόνους τόσο σε ύφος όσο και σε χαρακτηρισμούς.

Το «θερμό» επεισόδιο, που εκτυλίχτηκε σε δύο φάσεις, ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, στην ομιλία επί του Προϋπολογισμού αναφέρθηκε ως τομεάρχης όχι μόνο στα οικονομικά της Υγείας αλλά στις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού λέγοντας πως «κόψατε 3,5 δισ. και τώρα δίνετε 600 εκατ. και το λέτε αυτό κοινωνική πολιτική και δεν ντρέπεστε.. Αυτό είναι έντιμο;».

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, που όχι μόνο διέκοψε άμεσα τον βουλευτή της ΝΔ αλλά αφού τελείωσε η ομιλία Οικονόμου, ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και απάντησε για τα οικονομικά της Υγείας. «Δεν ξέρετε να διαβάζετε σωστά τον Προϋπολογισμό» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και παρέπεμψε τον Βασίλη Οικονόμου σε συγκεκριμένες σελίδες.


Φωτογραφία EurokinissiΦωτογραφία Eurokinissi

Του επιτέθηκε και προσωπικά όμως, λέγοντας: «Καταλαβαίνω τον θυμό σας και εγώ εάν θα είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ, για να μην ψηφίσω το πρώτο μνημόνιο και είχα πάει στην ΔΗΜΑΡ και μετά στη ΝΔ για να λέω να μειώσουμε τους φόρους, τον ίδιο θυμό θα είχα μαζί σας. Τα συγχαρητήρια μου».

Αυτό προκάλεσε την ανταπάντηση του βουλευτή της ΝΔ, που είπε στον υπουργό Οικονομικών: «Εγώ περίμενα όταν ο υπουργός ζήτησε τον λόγο επί του προσωπικού να μου πει κάτι ουσιαστικό και σοβαρό. Και να με διορθώσει και να ξαναδώσω "εξετάσεις". Τι είπα ο δόλιος, διάβασα τα έσοδα και εσείς με πάτε στα έξοδα. Δεν τα ξέρετε αυτά, εσείς δεν έχετε διαβάσει τον Προϋπολογισμό; Ζητήστε από τους συνεργάτες σας να σας τα δείξουν», είπε ενώ σε ό,τι αφορά τις προσωπικές μομφές για την πολιτική του διαδρομή, είπε: «μπορεί να έχω κάποιο έντονο ύφος αλλά προσέξτε, εδώ στην αίθουσα δεν έχω μιλήσει προσωπικά για κανένα και έχω πολλούς φακέλους για την πορεία του καθένα και θα μπορούσα να μιλήσω και εγώ για τα προσωπικά σας κύριε Τσακαλώτε. Ο καθένας μας όμως κρίνεται. Οπότε μην κάνετε σαν κάτι κυριούλες, αφήστε τα αυτά, άντε επιτέλους».

Φωτογραφία EurokinissiΦωτογραφία Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επέμεινε στον βουλευτή ότι «δεν ξέρετε να διαβάζεται τον προϋπολογισμό…» και σκωπτικά του είπε «οι συνεργάτες μου είναι διαθέσιμοι σήμερα το πρωί, το απόγευμα και αύριο να σας κάνουν μαθήματα για να τον καταλάβετε».

Αυτό προκάλεσε πανδαιμόνιο αντιδράσεων από τα έδρανα της ΝΔ ενώ η βουλευτής της ΝΔ Μαρία Αντωνίου που είχε ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας απάντησε στον υπουργό ότι «εάν αυτά τα δίωρα μαθήματα έχουν αυτά τα αποτελέσματα, να μας λείπουν».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ