2016-12-09 15:33:23
Φωτογραφία για Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Φυλάκιο των Κήπων Έβρου, την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στην τελετή απόδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς του Δ’ ΣΣ, που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» στην Αλεξανδρούπολη.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στη Λάρισα, όπου παρέστη στην τελετή απόδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς της 1ης Στρατιάς και της Ι ΜΠ.

Προηγουμένως διανυκτέρευσε με τα στελέχη και τους στρατεύσιμους στο φυλάκιο των Κήπων στον Έβρο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή απόδοσης ξιφών σε Αξιωματικούς του Δ’ ΣΣ, είπε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τον Διοικητή της Δ’ Σώματος Στρατού, για να επιδώσουμε τα ξίφη σε Έλληνες και Ελληνίδες Αξιωματικούς, εδώ στην όμορφη και ακριτική Αλεξανδρούπολη, την περιοχή της ΧΙΙης Μεραρχίας Πεζικού, μια περιοχή με μεγάλη επιχειρησιακή και εθνική σημασία.


Ο Έλληνας Αξιωματικός πρέπει να νιώθει υπερήφανος για το σπαθί του, για τις παραδόσεις του, που μεταλαμπαδεύονται από αυτό το αρχέτυπο όπλο.

Ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός αναγνωρίζει την Ελευθερία από την «κόψη του σπαθιού την τρομερή» και ο Εθνικός μας Ύμνος το επαναλαμβάνει στον πρώτο του στίχο.

Το ξίφος που μόλις πήρατε αποτελεί σύμβολο δύναμης, επαγρύπνησης, τιμής, ανδρείας, καθήκοντος και συνάμα δικαιοσύνης. Αξίες που σήμερα πρέπει να αφυπνιστούν στον καθένα μας.

Αξιωματικοί, αποτελείτε το μέτρο των σταθερών αξιών του Στρατού και της κοινωνίας μας γενικότερα. Διότι θεωρείστε το κάλλιστο παράδειγμα προσφοράς και αυταπάρνησης. Ως εκ τούτου, να επιδιώκετε το άριστο σε όλα.

Ως ηγέτες ασκείτε επιρροή στους στρατιώτες σας. Στόχος είναι η εκτέλεση της εθνικής αποστολής όλων των στρατευμένων. Αναπτύξετε το φρόνιμά τους, πείστε τους για τον κοινό αγώνα και εμφυσήσετε τους την υπερηφάνεια ως συντελεστών στην εθνική προσπάθεια.

Και όλα αυτά, επικοινωνώντας με την ψυχή και το συναίσθημα, με το παράδειγμα και τις πράξεις σας και όχι μόνο με τα λόγια.

Σε εσάς, εμπιστεύονται η χώρα και οι γονείς τα στρατευμένα τους παιδιά στην ειρήνη και στον πόλεμο, με την υποχρέωση να τους εκπαιδεύσετε, να τους καθοδηγήσετε και να τους παραδώσετε όχι μόνον υγιείς, αλλά και ώριμους, ενσυνείδητους πολίτες.

Αυτή είναι η ηθικοπλαστική σας αποστολή, όπως αναφέρει και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος: να μετατρέψετε τον απλό άνθρωπο του βουνού και του νησιού, σε έναν ελεύθερο πολίτη μιας αληθινής Δημοκρατίας. 

Δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων. Γι' αυτό πρέπει να έχουμε υψηλό μαχητικό φρόνημα και ισχυρό στρατό. Και το επιτυγχάνουμε χάρη στις εργώδεις προσπάθειες, στον καθημερινό σας μόχθο και στη δική σας προσφορά. Η ανωτέρω αναφορά, δεν αποτελεί μια απλή φιλοφρόνηση, αλλά μια ουσιαστική αναγνώριση του έργου που επιτελείτε όλοι σας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που δείχνει ο ελληνικός λαός στους θεσμούς σε μία δύσκολη περίοδο είναι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Εκκλησία.

Επιτυγχάνουμε να διατηρούμε μια στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, αλλά και της διεθνούς ειρήνης.

Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το μήνυμα σας γίνεται κατανοητό από όλους, εχθρούς και φίλους, ειδικά στην εποχή μας, στην εποχή των μεγάλων, απότομων δραματικών αλλαγών και ειδικά στην περιοχή μας η οποία διανύει περίοδο ρευστότητας και αβεβαιότητας.

Η Ελλάδα αποτελεί τον κύριο άξονα σταθερότητας σε όλη τη Μεσόγειο. Με τις συμμαχίες που έχει χτίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά και με τις διμερείς σχέσεις με όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου έχουμε καταφέρει να είμαστε εκείνοι που αποτελούν την ελπίδα για το αύριο της ευρύτερης περιοχής, για τη σταθερότητα και την ειρήνη.

Έλληνες και Ελληνίδες Αξιωματικοί,

Κλείνοντας, θέλω να σας ευχηθώ να είστε πάνω από όλα υγιείς, να συνεχίσετε τη λαμπρή σας σταδιοδρομία με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, έχοντας πάντοτε κατά νου ότι: υπηρετείτε την πατρίδα, την Ελληνική Δημοκρατία, τους γονείς, τα αδέλφια και τα παιδιά σας. Ότι υπηρετείτε τις ανώτερες αρχές και αξίες που έχουν κρατήσει αυτό τον τόπο όρθιο. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αγωνίζονται πάντα υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Κρατήστε υψηλό το φρόνημά σας. Η πατρίδα σας εμπιστεύεται το παρόν και το μέλλον της και ο ελληνικός λαός τρέφει ωραία, ευγενή, ανώτερα αισθήματα αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης προς όλους σας.

Θέλω εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και όλου του ελληνικού λαού να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική δουλειά σας, για το υψηλό ηθικό, για το φρόνημα και τον επαγγελματισμό σας.

Εύχομαι σε όλους σας καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και σας διαβεβαιώνω ότι το 2017, το οποίο έρχεται σε λίγες μέρες, θα είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους. Μια χρονιά που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στην πατρίδα μας.

Καλές γιορτές».
 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ