2016-12-09 17:53:06
Φωτογραφία για Κρήτη: Ένα ολόκληρο χωριό… στο στόχαστρο των απατεώνων
Ένα ολόκληρο χωριό μπήκε στο στόχαστρο των αγνώστων, που το τελευταίο διάστημα έχουν αναγάγει σε κερδοφόρα επιχείρηση την εξαπάτηση ηλικιωμένων ανθρώπων σε ολόκληρο το νησί.

Αυτή τη φορά οι απατεώνες “χτύπησαν” στο δημοτικό διαμέρισμα Σκαλανίου του Δήμου Ηρακλείου, τηλεφωνώντας στον έναν κάτοικο μετά τον άλλον, προφασιζόμενοι τροχαία ατυχήματα ή κάθε άλλου είδους μπλεξίματα συγγενικών τους προσώπων, ζητώντας βέβαια… το αζημίωτο για να προσφέρουν τη βοήθεια τους.

Άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε όχι μόνο σε ηλικιωμένους του χωριού, αλλά και σε νεότερους σε ηλικία και με σπαρακτικό κλάμα, παρίστανε την κόρη ή την εγγονή, που δήθεν είχε εμπλακεί στο τροχαίο ατύχημα.

Στη συνέχεια ένας άνδρας έπιανε το τηλέφωνο και προφασιζόμενος τον αστυνομικό, προσπαθούσε να καθησυχάσει το θύμα, λέγοντας ότι η κόρη του ή γιος του, θα απεμπλακούν από αυτή τη δύσκολη θέση, αν καταβάλλει κάποιο συγκεκριμένο ποσό.


Σε κάθε περίπτωση από τις δεκάδες τηλεφωνικές απάτες, που συνέβησαν στο συγκεκριμένο χωριό την ίδια μέρα, ζητούσαν και διαφορετικό χρηματικό ποσό, το οποίο κυμαινόταν από 3.000 μέχρι και 15.000 ευρώ.

Μάλιστα οι απατεώνες δεν προφασίστηκαν μόνο τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά ισχυρίστηκαν ότι συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων είχε διαφορές με αλλοδαπούς, οι οποίοι το κυνηγούσαν για να του κάνουν κακό.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής, το γεγονός ότι ο άνδρας, που τηλεφώνησε και παρίστανε τον αστυνομικό, γνώριζε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις για το κάθε θύμα του, που σε αρκετές περιπτώσεις φάνταζε απίστευτο να είναι απλή σύμπτωση.

Το ευτύχημα ήταν ότι κανένας από τους κατοίκους του χωριού, δεν πείστηκε από τα λεγόμενα των απατεώνων, καθώς ήταν ενημερωμένοι για την έξαρση που παρουσιάζει το φαινόμενο στο νησί.

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστήσει επανειλημμένως την προσοχή όλων των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο των τηλεφωνικών εξαπατήσεων και συνιστά σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να προσπαθούν πρωτίστως να επικοινωνούν με τα δικά τους πρόσωπα για να εξακριβώσουν, αν είναι αλήθεια ή όχι.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ