2016-12-09 20:48:06
Φωτογραφία για Ελικόπτερα Chinook και Apache για ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία
Πολλά δισεκατομμύρια δολάρια θα ξοδέψουν ξανά οι σουνιτικές μοναρχίες στον Κόλπο με στόχο αφενός να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους που μάχονται κατά της ιρανικής επέκτασης στη Μέση Ανατολή στο μέτωπο της Υεμένης, αλλά και σε μια νέα προσπάθεια «αγοράς» επιρροής στα κέντρα αποφάσεων της Ουάσιγκτον, ή τουλάχιστον εξασφάλιση «μειωμένου ενδιαφέροντος» στις δημόσιες τοποθετήσεις Το State Department ενέκρινε τρεις διαφορετικές συμφωνίες – ανάσα για την αμερικανική αμυντική βιομηχανία. Η πρώτη αφορά την προμήθεια 48 ελικοπτέρων βαρέων μεταφορών τύπου CH-47F Chinook από τη Σαουδική Αραβία, μαζί με «πακέτο» ανταλλακτικών, αλλά και πολυβόλα που θα τοποθετηθούν επί αυτών.

Στο πλαίσιο του συμβολαίου, στη Σαουδική Αραβία θα μετακινηθούν 60 τεχνικοί που θα ασχολούνται με τη συντήρηση των ελικοπτέρων. Κύριοι κατασκευαστές στο πρόγραμμα θα είναι η Boeing και Honeywell Aerospace που φτιάχνει τους κινητήρες. Το συμβόλαιο θα έχει ύψος 3,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Η επόμενη έγκριση αφορά την πώληση 27 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64E Apache για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ένα συμβόλαιο ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα ελικόπτερα κατασκευάζονται από τις Boeing και Lockheed Martin.

Τέλος, το Εμιράτο του Κατάρ ζήτησε να προμηθευτεί οχτώ αεροσκάφη στρατηγικών μεταφορών τύπου C-17 Globemaster III, καθώς και επιπλέον κινητήρες των συγκεκριμένων αεροσκαφών, ένα συμβόλαιο ύψους 781 εκατομμυρίων δολαρίων και το Μαρόκο 1.200 αντιαρματικούς πυραύλους τύπου TOW 2A της Raytheon έναντι 108 εκατομμυρίων δολαρίων.

Θεωρητικά, το Κογκρέσο μπορεί να μπλοκάρει αυτές τις προμήθειες, αν και η ανάγκη στήριξης της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας, για μια ακόμη φορά, λογικά θα υπερισχύσει των καταγγελιών περί καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ