2016-12-10 21:11:19
Φωτογραφία για ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΞΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ
«Ο λαός μας έδωσε, με πλατιά εμπιστοσύνη, εντολή τετραετίας και θα την εξαντλήσουμε μέχρι κεραίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στο αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές. «Μετά το τέλος της τετραετίας, ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να κρίνει και να συγκρίνει ανάμεσα σε δυο όμοια διαστήματα διακυβέρνησης» πρόσθεσε. «Οι επόμενες εκλογές στο τόπο είναι οι ευρωεκλογές το καλοκαίρι του 2019 και οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Ούτε μέρα νωρίτερα» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη για συνεχή καταστροφολογία που διαψεύδεται από τα γεγονότα. «Λέγατε ότι ο προϋπολογισμός του 2016 ήταν εικονικός. Όχι μόνο πιάσαμε τους στόχους αλλά τους ξεπεράσαμε κατά πολύ. Μόλις εκλεχθήκατε πρόεδρος της ΝΔ αμφισβητήσατε το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Και τότε ζητούσατε εκλογές, ενώ δηλώνατε ότι ο κόφτης θα ενεργοποιηθεί μέσα στο 2016» είπε. «Οι αδήλωτοι πόθοι σας για νέα μέτρα δεν ικανοποιήθηκαν. Υπερκαλύψαμε τους στόχους μας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Και δίνουμε πλέον αντί να κόβουμε. Αντί να ενεργοποιείται ο "κόφτης", ενεργοποιείται ο "δότης"», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.


Ο πρωθυπουργός απάντησε και στις επικρίσεις για το χριστουγεννιάτικο πακέτο παροχών που εξήγγειλε, λέγοντας ότι «δεν μοιράζουμε πλεόνασμα, αλλά απόδοση εσόδων που προέκυψαν από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Μοιράζουμε χρήματα που έχουμε, σε όλους και όχι μόνο σε "πελάτες" μας». «Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι αν συνεχίσετε έτσι κινδυνεύετε να καταντήσετε γραφικός;. Μετά και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης τι θα ζητάτε. Εκλογές φυσικά. Έτσι, από συνήθεια» είπε. «Εγκαινιάζουμε μια νέα παράδοση: Από τους προϋπολογισμούς παρωδία της μεταπολίτευσης, σε προϋπολογισμούς αξιόπιστους, με ρεαλιστικές παραδοχές» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ