2016-12-11 10:32:43
Φωτογραφία για iNTERNET: Ψέματα στην εποχή του Διαδικτύου
«Η απάτη δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Η απάτη είναι ένα δυσάρεστο στοιχείο της ανθρώπινης υπόστασης. Αυτό που φαίνεται να έχει αλλάξει σήμερα είναι η χρήση πιο εξελιγμένων μέσων απάτης καθώς ο τρόπος ζωής έχει γίνει πιο περίπλοκος με την ανάπτυξη και την καθιέρωση της τεχνολογίας» τονίζει στη «Ν» υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας πληροφορικής. «Εδώ και δεκαετίες οι ψεύτικες ειδήσεις επηρεάζουν την κοινή γνώμη και κυριαρχούν κυρίως μέσω των εφημερίδων ταμπλόιτ» υποστηρίζουν οι καθηγητές δημοσιογραφίας. Σύμφωνα με τον «Guardian», «η όρεξη για λαϊκισμό δεν είναι νέο πρόβλημα. Όμως η ηχώ του Διαδικτύου ανοίγει ακόμη περισσότερο την όρεξη για εύηχα ψεύδη και εντυπωσιακές απατηλές ειδήσεις, γεγονός που αποτελεί πλέον την πρόκληση του 21ου αιώνα».

 Για την ιστορία, ο Joseph Pulitzer, το όνομα του οποίου ταυτίστηκε με το γνωστό βραβείο αναγνώρισης της δημοσιογραφικής ικανότητας, το 1890 είχε κατηγορηθεί για «κίτρινη δημοσιογραφία» από εκείνους που ασχολούνταν με τη διατήρηση των γνωστών μέχρι τότε προτύπων ενημέρωσης του κοινού
. Η «USA Today» αναρωτιέται γιατί το κοινό είναι τόσο επιρρεπές στις ψεύτικες, πομπώδεις ειδήσεις. Για σκοτεινά κίνητρα πίσω από τις ψεύτικες ειδήσεις, κάνει λόγο το Bloomberg. Οι ψυχολόγοι λένε ότι με αυτόν τον τρόπο το κοινό βρίσκει διέξοδο στα προβλήματά του και τη μίζερη ζωή του. Το πανεπιστήμιο Stanford σε μελέτη του απαντά πως το 80%-90% των 7.000 φοιτητών συμμετεχόντων σε σχετική έρευνα δεν ήταν σε θέση να αποτιμήσει σωστά την αξία των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ