2016-12-12 08:58:15
Φωτογραφία για Σάλος από τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου για σημαία και Χρυσή Αυγή
Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, αναφορά με την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας αλλά και τη στάση του πολιτικού συστήματος απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να ανοίξει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της σημαίας. Ο κ. Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», υποστήριξε πως η πράξη αυτή πρέπει να αποδοκιμάζεται πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά, κάτι που κατά την άποψή του, είναι και πιο αποτελεσματικός τρόπος.

«Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», δήλωσε.

Επιπλέον, δήλωσε πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε
. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επεσήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Οι παραπάνω προτάσεις του πρώην υπουργού έφεραν την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς και μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κικίλιας: Παραλήρημα οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου

Για «παραλήρημα» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. «Με περίσσευμα θράσους, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι πρέπει να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και για όλους τους Έλληνες, η σημαία μας είναι όσιο και ιερό», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

«Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τις δηλώσεις-παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε από την κυβέρνηση της χώρας και το κόμμα του να πράξουν το ίδιο», πρόσθεσε.

«Ας καταλάβουν οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πατρίδα και τα σύμβολά της είναι ιερά» έγραψε από τη μεριά του στο Twitter και ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Δημήτρης Καμμένος: Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!

Από τους ΑΝ.ΕΛ. ανακοίνωσε εξέδωσε ο Δημήτρης Καμμένος, αλλά και η νεολαία του κόμματος. Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «ιδιαιτέρως προκλητική τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε την έναρξη ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί ως αδίκημα το κάψιμο της σημαίας».

«Σύμφωνα με το Άρθρο 188 σχετικό με την προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας [...] Η Ελληνική Σημαία έχει βαφτεί διαχρονικά με το αίμα των ηρώων της πατρίδας μας, σε όλους του αγώνες για την Ελευθερία της Ελλάδος. Είναι το εθνικό σύμβολο της χώρας μας που συμβολίζει το αίμα, τα δάκρυα, τους αγώνες, τις θυσίες και τον πόσο όλων όσων πολέμησαν για να ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα και γι’ αυτό το λόγο είναι απαράδεκτο να γίνεται στάχτη στα χέρια του κάθε τυχαίου ψευτοεπαναστάτη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Αντί της πρότασής σας κ. Παρασκευόπουλε θα πρότεινα να ανοίξει διάλογος ποινικοποίησης και για όσους θέλουν να ανοίξει διάλογος για την αποποινικοποίηση της προσβολής της ελληνικής σημαίας. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Καμμένου.

Από τη μεριά της, η νεολαία του κόμματος σημείωσε πως «οι Έλληνες πολίτες όχι απλά τιμούν και σέβονται το ιερό σύμβολο του Ελληνισμού, τη σημαία μας, αλλά δεν μπορούν να ανεχθούν και οποιαδήποτε ενέργεια ασέβειας προς το ιερό εθνικό σύμβολο. Θεωρούμε αναγκαία για την κοινωνική ειρήνη, την προστασία του εθνικού μας συμβόλου από τον νόμο. Προτάσεις όπως αυτή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παρασκευόπουλου για την έναρξη διαλόγου για την αποποινικοποίηση του καψίματος της Ελληνικής σημαίας χαρακτηρίζονται ατυχείς και δεν προσφέρουν στην ομόνοια και τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».

«Ασυνάρτητες σκέψεις περί βημάτων εκδημοκρατισμού της Χρυσής Αυγής, αδυνατούμε να τις παρακολουθήσουμε», καταλήγει η νεολαία των ΑΝ.ΕΛ.

Παπαδημούλης: Οι απόψεις Παρασκευόπουλου δεν εκφράζουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την κυβέρνηση

Επικριτικός ως προς τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου εμφανίστηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Δεν συμφωνώ καθόλου με τις απόψεις Παρασκευόπουλου περί Χρυσής Αυγής κ Ελληνικής σημαίας. Δεν εκφράζουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την Κυβέρνηση».

ΠΑΣΟΚ: Ντροπιαστική η δήλωση Παρασκευόπουλου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, έγραψε στο Twitter: «Η δήλωση Παρασκευόπουλου για "ένταξη Χρυσής Αυγής σε κλίμα Δημοκρατίας" είναι ντροπιαστική».

«Θα τον αποπέμψει κανείς ή θα "συγχωρεθεί" για να ψηφίσει τα επόμενα μέτρα;» διερωτάται ο κ. Χρηστίδης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ