2016-12-12 18:38:17
Φωτογραφία για Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων... για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, διενήργησαν από 28/11/2016 έως 11/12/2016, ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε συνολικά εννέα (9) καταστήματα και επιχειρήσεις και συγκεκριμένα:

Στην Αττική

Σε καφετέρια, η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ επίσης κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν εγγεγραμμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.


Σε εστιατόριο-μεζεδοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση εννέα (9) αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Σε ουζερί – μεζεδοπωλείο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση έξι (6) αποδείξεων λιανικής πώλησης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας ενώ επίσης κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, χωρίς να είναι εγγεγραμμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε επιχείρηση εμπορίας φρούτων και λαχανικών, διαπιστώθηκε μία παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Σε επιχείρηση εμπορίας οπωρολαχανικών, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, για τον οποίο δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εταιρία χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δύο (2) παραβάσεις αρμοδιότητας της Υπηρεσίας του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.

Σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και δύο (2) παραβάσεις αρμοδιότητας της Υπηρεσίας του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.

Σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου κρέατος, διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο (2) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Επίσης, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος (Υ.Ο.Α.Β.Ε.) τον περασμένο Σεπτέμβριο, προέβη στον έλεγχο επιχείρησης με δραστηριότητα την πώληση ενδυμάτων μέσω διαδικτύου.

Από τα ληφθέντα στοιχεία, που αφορούσαν το 2016, προέκυψε η μη έκδοση (6.941) αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας (247.284,94) ευρώ, ενώ η μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας είναι (47.114,91) ευρώ.

Για τις προναφερόμενες παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Σ.Ε.Π.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή και του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π.), ενόψει της εορταστικής περιόδου, πρόκειται να εντείνουν τους ελέγχους με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ