2016-12-12 20:41:23
Φωτογραφία για Στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Θεσσαλονίκη η Έφη Αχτσιόγλου
Στην Επιθεώρηση Εργασίας στην οδό Μητροπόλεως βρέθηκε σήμερα  η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και συζητά με στελέχη της υπηρεσίας στο πλαισιο της προσπάθειας καταπολέμησης της μαύρης εργασίας στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στο νομό Η κ. Αχτσιόγλου μεταξύ άλλων συνομίλησε με τα στελέχη για τις ελλείψεις στο προσωπικό της υπηρεσίας και γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ειδικότερα τόνισε πως το 2010 με 2014 υπηρξε απορύθμιση στην αγορά εργασίας και όξυνση εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Επίσης είπε πως τώρα προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ενισχυσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Επισκέφτηκε και το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και συνάντησε τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Καρυπίδη και συνομίλησε μαζί τους για τα θέματα που τους απαασχολούν. Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις και πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι η μοναδική στη χώρα που διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι.


Τόνισε πως υπάρχει σωρεία καταγγελιών απο σωματεία εργαζομένων.

Ακόμη η Υπουργός εργασίας συναντήθηκε και με εργαζόμενους από το εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Η Υπουργός συμπλήρωσε πως το υπουργείο θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων.

Για την διαπραγμάτευση είπε πως δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης και του υπουργείου.

Είπε οτι οι εργαζόμενοι πρεπει να έχουν ενα πλαίσιο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Επίσης αναφέρθηκε και στην έκρηξη που έγινε στο υπουργείο και είπε πως είναι σε αναμονή για το πορισμα της αντιτρομοκρατικής. Στη συνέχεια συναντήθηκε και με την επικεφαλής του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Να σημειωθεί πως η κ. Αχτσιόγλου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη και τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Νάσο Ηλιόπουλο.

Δείτε τις φωτογραφίες του thousandnews:
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ