2016-12-13 09:23:08
Φωτογραφία για Φόβοι για επανάληψη του καταστροφικού 2015 στη ΝΔ
Την οριστική πορεία αντιστροφής του κλίματος με το «τέλος του λαϊκισμού», όπως αποτυπώνεται πλέον και σε όλες τις δημοσκοπήσεις υπογραμμίζουν στη Νέα Δημοκρατία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει το σχετικό μήνυμα με άρθρο του στο περιοδικό Newsweek: «Η Ελλάδα δοκίμασε το λαϊκισμό και τώρα στρέφεται στο ρεαλισμό» τονίζει χαρακτηριστικά, προεξοφλώντας νίκη στις εκλογές εφόσον αυτές γίνουν μέσα στο 2017.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ θέτει σε πλήρη εξέλιξη την επιχείρηση αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσα από την ταύτιση με τα ευρωσκεπτικιστικά λαϊκιστικά ρεύματα, όπως άλλωστε έχει κάνει πρόσφατα και ο διεθνής Τύπος, καθώς και μέσα από τις εγκλήσεις για τις καταστροφολογικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Αντ' αυτού στη ΝΔ προτάσσουν τη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας τις κυβερνητικές παραφωνίες ακόμα και για υπογεγραμμένες συμφωνίες, όπως αυτές των αποκρατικοποιήσεων
. «Ακόμα υπάρχει μεγάλη εσωτερική διαμάχη στους κόλπους της Κυβέρνησης κάθε φορά που πρέπει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση και κάθε φορά που καλούνται να υποστηρίξουν την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας το μήνυμα πως οι εκλογές δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση.

Την ίδια ώρα στη ΝΔ δεν κρύβουν τους φόβους τους ενόψει και του αδιεξόδου για το κλείσιμο της δεύτερης διαπραγμάτευσης για επανάληψη του καταστροφικού 2015. Ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος επαναλαμβάνοντας το φόβο αυτό μιλώντας στο Real fm δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την παροχολογία Τσίπρα, τονίζοντας πως «η σημερινή Κυβέρνηση ταΐζει κουτόχορτο τους συνταξιούχους. Θα ήταν προτιμότερο η Κυβέρνηση να δημιουργήσει και να δώσει δουλειές στα παιδιά και στα εγγόνια των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ Θεοδωρικάκος και επισήμανε: «Να μην μοιράζει η Κυβέρνηση βοηθήματα σε ανθρώπους που τους τα παίρνει διπλάσια».

Πηγές της ΝΔ μάλιστα αναφορικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση του προϋπολογισμού τονίζουν πως «αναλώθηκε πάλι σε επιθέσεις κατά της Αντιπολίτευσης χωρίς να παρουσιάσει κανένα σχέδιο για τη χώρα», κάνοντας λόγο για "θρασεία διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τη διασπορά ψεμάτων.

Συγκεκριμένα τονίζουν πως:

- Δεν αντέκρουσε τα στοιχεία για την τεράστια οπισθοδρόμηση της ελληνικής οικονομίας την τελευταία διετία, όπως όλοι οι δημοσιονομικοί δείκτες καταδεικνύουν.

- Δεν απάντησε στην δομημένη κριτική για τον προβληματικό προϋπολογισμού του 2017.

- Την υπερφορολόγηση των πάντων.

- Την κοινωνικά άδικη επιβάρυνση των έμμεσων φόρων.

- Τη ναρκοθέτηση της οικονομίας με μια σειρά από «βόμβες», που απειλούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις Αστικές Συγκοινωνίες και τη Δ.Ε.Η.

Πάντως κανείς στη ΝΔ δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα παραδοθεί τόσο εύκολα, αποδίδοντας μάλιστα στην προσπάθεια να γατζωθεί στην εξουσία με φόντο το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ακόμα και το «φλερτ» με τη Χρυσή Αυγή. Προς επίρρωση μάλιστα αυτού, στη ΝΔ τονίζουν πως οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου αποτελούν μονάχα την κορυφή του παγόβουνου, καθώς στο παρελθόν η κυβέρνηση έχει συμπορευθεί άτυπα με τη ΧΑ, τόσο στο θέμα του εκλογικού νόμου, όταν ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για 198 ψήφους συνυπολογίζοντας αυτές της ΧΑ, όσο και στην πρόσφατη επίσκεψη του Πάνου Καμμένου με βουλευτές και υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Intel Skylake-X & Kaby Lake-X το Q3 του 2017
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Intel Skylake-X & Kaby Lake-X το Q3 του 2017
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ