2012-05-19 09:24:16
Φωτογραφία για Τα ομορφότερα φορέματα του Hollywood
Από τις 20 Οκτωβρίου, έως και τον Ιανουάριο του 2013, στο μουσείο Victoria and Albert του Λονδίνου, θα λάβει χώρα η έκθεση με τα διασημότερα κοστούμια του Hollywood.

Από το πράσινο φόρεμα, ραμμένο από κουρτίνα, της Scarlett O' Hara στην ταινία Όσα παίρνει ο Άνεμος, έως τις δημιουργίες του Hubert de Givenchy, για την Holly Golightly, στο Πρόγευμα στο Tiffany's, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα φορέματα που άφησαν εποχή στην μεγαλύτερη κινηματογραφική βιομηχανία του κόσμου.

«Η ιδέα της έκθεσης γεννήθηκε από το πάθος μου για τα χολυγουντιανά κοστούμια- από την Χρυσή Εποχή της βιομηχανίας, έως την ψηφιακή περίοδο του σήμερα», δήλωσε στο site της Vogue η curator της έκθεσης,Deborah Nadoolman Landis. «Η έκθεση φέρνει στο προσκήνιο τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο ενδυματολόγος στην ενσάρκωση των χαρακτήρων κάθε ιστορίας».

Έτσι, 100 από τα πιο χαρακτηριστικά και διάσημα looks του Hollywood περιμένουν τους επισκέπτες στο V&A, με χορηγό το jewellery label Harry Winston
. Μεταξύ των εκθεμάτων είναι και το κοστούμι του Johnny Depp στους Πειρατές της Καραϊβικής, καθώς και αυτό της Judy Garland στον Μάγο του Οζ. «Είναι η πρώτη φορά που τα εντυπωσιακότερα κοστούμια, φορεμένα από τους διασημότερους κινηματογραφικούς χαρακτήρες, για πάνω από έναν αιώνα, εκτίθενται. Από το σέξι βραδινό της Jessica Rabbit, μέχρι την Kate Winslet στον Τιτανικό και την Keira Knightley στο Atonement, όλα τα φορέματα που άφησαν ιστορία στο Hollywood, θα βρίσκονται στο V&A», δήλωσε η curator.
Queen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ