2021-03-07 07:58:53
Φωτογραφία για Διαμονή σε 22τμ με θέα ένα από ομορφότερα φιορδ του κόσμου
The Bolder

"Sky Lodge"

Το φυσικό τοπίο των Νορβηγικών φιόρδ ανήκει στα πιο εντυπωσιακά παγκοσμίως και τα  καταλύμματα "Sky Lodges", δομημένα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, έχουν κατασκευαστεί με σχεδιασμό που να προσφέρουν απίστευτη πανοραμική θέα σε ένα από πιο όμορφα φιόρδτου κόσμου



604 μέτρα πάνω από το Lysefjord, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φιόρδ παγκοσμίως, βρίσκονται οι ξύλινες καμπίνες που λειτουργούν ως καταλύμματα προσφέροντας μαγική θέα στο εκπληκτικό φυσικό τοπίο που αλλάζει όψη ανάλογα με την εποχή. 

Οι καμπίνες είναι στηριγμένες σε μία μόνο ατσάλινη βάση, ώστε οι ιστορικοί βράχοι δημιουργημένοι την εποχή που έλιωσαν οι παγετώνες να πληγούν όσο λιγότερο από την κατασκευή  και με υλικά και σχεδιασμό που αφ΄ενός οι κατασκευές να εντάσσονται αρμονικά στο περιβάλλον, αφ΄ετέρου από κάθε σημείο τους να προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στο φιόρδ και τα γύρω πευκόφυτα βουνά. 



Το κάθε κατάλυμμα καταλαμβάνει μόλις 22τμ σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο βρίσκεται ο χώρος κουζίνας και τραπεζαρίας με ασύλλυπτη θέα στο φιόρδ, ενώ το υπερυψωμένο φιλοξενεί το μπάνιο και δύο δίκλινα υπνοδωμάτια με επίσης εκπληκτική θέα.

Το φυσικό τοπίο είναι βεβαίως ο κεντρικός ...πρωταγωνιστής, όμως και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός βασισμένος στο ξύλο και το γυαλί, ώστε όλες τις εποχές και όλες τις ώρες της ημέρας το οικοδόμημα να "διαταράσσει" όσο λιγότερο την εικόνα της γύρω φύσης είναι επίσης αξιοπρόσεκτος και μελετημένος σε κάθε του λεπτομέρεια και σε ό,τι αφορά την εσωτερική διαμόρφωση, ώστε παρά τις μικρές διαστάσεις της κάθε καμπίνα και είναι απολύτως λειτουργική.  

Ο μοντέρνος σχεδιασμός που πιθανώς ξενίζει όσους μέσα σε ένα τέτοιο φυσικό τοπίο μπορούν να φανταστούν μόνο ...τόνους τσιμέντου στα θεμέλια συμβατικών κατασκευών, επικλινείς στέγες και καμινάδες που δεν σταματούν να καπνίζουν :) είναι η απάντηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής με υλικά και τρόπους δόμησης πολύ πιο φιλικούς προς στο περιβάλλον.  

  





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

design.fanpage.it

https://www.thebolder.no/
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ