2016-12-13 22:53:22
Φωτογραφία για Δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή σε υπάλληλο του δήμου Αλμυρού
Δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία Δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες σε υπάλληλο του δήμου Αλμυρού. Η υπόθεση συνέβη στο χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2012 - 31ης Δεκεμβρίου 2013. Είχε οδηγηθεί στην Ανάκριση καθώς η αρχική έρευνα εντόπισε ότι το ποσό της υπεξαίρεσης ήταν άνω των 30.000 ευρώ.

 Ωστόσο, στην πορεία της διερεύνησης το αδίκημα μετατράπηκε από κακουργηματικού χαρακτήρα σε πλημμεληματικού, καθώς το ποσό της υπεξαίρεσης μειώθηκε στις 23.000 ευρώ.

Η υπάλληλος, η οποία, έχει τιμωρηθεί και πειθαρχικά, κάθισε χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δικάστηκε.

Σύμφωνα με το βούλευμα, αν και ήταν υπεύθυνη είσπραξης των εσόδων καταργηθείσας δομής και προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, ωστόσο δεν κατέβαλε μέρος αυτών στους ειδικούς λογαριασμούς του δήμου και τα ιδιοποιήθηκε παράνομα.


Ως μάρτυρες κατηγορίας εξετάστηκαν πάνω από δέκα εργαζόμενοι. Η συζήτηση της υπόθεσης διήρκεσε επί τρείς και πλέον ώρες.

Απολογούμενη η υπάλληλος αρνήθηκε κατηγορηματικά την αποδιδόμενη κατηγορία. Ισχυρίστηκε ότι ήταν εντάξει στα καθήκοντά της και ότι τα χρήματα δεν τα πήρε, διότι δεν της ανήκαν.

Προς επίρρωση, προσκόμισε στο Δικαστήριο αποδείξεις, για ποσά που είχαν δοθεί σε προμηθευτές και δεν είχαν ληφθεί υπόψη.

Η κατηγορουμένη είπε ότι ο πρώην δήμαρχος τής είχε δώσει εντολή να πληρώνει τους προμηθευτές. Υπήρχε άτυπη συνεννόηση, ανέφερε, και τόνισε ότι τα παραστατικά τα είχε δώσει στο δήμο, αλλά αυτά χάθηκαν.                  

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ένα ποσό της τάξεως των 11.000 ευρώ δε δικαιολογήθηκε από τα παραστατικά. Στα έσοδα της δομής δεν υπήρχε αρχείο εξόδων.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη και την καταδίκασε. Η υπάλληλος άσκησε έφεση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ