2016-12-14 00:05:27
Φωτογραφία για Η κοινωνική επιχειρηματικότητα στον “πυρήνα” της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Περίοδο μετάβασης με σοβαρά προβλήματα και δυσκολίες που συνδέονται με την οικονομική κρίση της χώρας, αντιμετωπίζουν οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ), που αποτελούν θεραπευτικές μονάδες ψυχικής υγείας και ταυτόχρονα οικονομικές μονάδες οι οποίες επιδιώκουν την κοινωνικοοικονομική και επαγγελματική αποκατάσταση των μελών τους μέσω της εργασίας τους. Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν από τη φύση τους, άλλωστε, είναι η εξασφάλιση της ισορροπίας ανάμεσα στη διπλή λειτουργία τους: ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που εξυπηρετούν θεραπευτικούς αλλά και οικονομικούς σκοπούς.

Με στόχο την υποστήριξη, την εμβάθυνση της θεραπευτικής διαδικασίας και τη διεύρυνση των νέων θέσεων εργασίας των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, υπέγραψε Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) με την οποία οι ΚΟΙΣΠΕ επιχορηγούνται με το ποσό του 1,168 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι οι ΚΟΙΣΠΕ θα στηριχθούν ικανοποιητικά για να περάσουν σε στάδιο συστηματικής ανάπτυξης και λειτουργίας ενόψει και των μεγάλων αναγκών που δημιουργεί η οικονομική και κοινωνική κρίση.

Η Αριστοτέλους έχει αναδείξει τις ΚΟΙΣΠΕ σε βασικό «εργαλείο» κοινωνικής πολιτικής, και «μοχλό» για την ολοκλήρωση του δικτύου υποστηρικτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, καθώς και της διαδικασίας αποκατάστασης που φτάνει στην πλήρη εργασιακή και κοινωνική ένταξη των ψυχικά ασθενών.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ