2016-12-14 05:48:11
Φωτογραφία για Μηνάγιας: Καμπανάκι για τα Ίμια - Τα βαθύτερα αίτια της τουρκικής επιθετικότητας
Δεκέμβριος και Ιανουάριος κρίσιμοι μήνες στο Αιγαίο, επισημαίνει ο στρατιωτικός αναλυτής Χρήστος Μηνάγιας Κάθε χρόνο ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι πάρα πολύ κρίσιμοι μήνες και τα Ίμια είναι εν δυνάμει περιοχή για δημιουργία έντασης, γιατί είναι η περίοδος ψαρέματος της τσιπούρας. Σχεδόν καθημερινά Τούρκοι αλιείς παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πολλές φορές συνοδεύονται από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις στην περιοχή.

Μιλώντας στον 9.84 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, για τα βαθύτερα αίτια της διαρκούς αναβάθμισης της Τουρκικής προκλητικότητας, ανέλυσε άγνωστες πτυχές της Ερντογανικής εθνικιστικής και ισλαμιστικής έξαρσης, σημειώνοντας πως ο τουρκικός λαός βρίσκεται σε μία άκρως επικίνδυνη εθνικιστική περιδίνηση που μετατρέπεται σε εσωτερικό πόλεμο.

Ταυτόχρονα όμως, σημείωσε με έμφαση ότι η Τουρκία θεωρεί ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι τα πιο πρόσφορα σημεία εκδήλωσης αυτού του παροξυσμού, σε σχέση με το τι συμβαίνει στα Ανατολικά της.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ