2016-12-14 20:58:10
Φωτογραφία για Τι μπορεί να συμβεί αν δεν έχεις σωστή στοματική υγιεινή
Προβλήματα με τον εγκέφαλο

Τα βακτήρια από την ουλίτιδα μπορούν να εισέλθουν στον εγκέφαλό σου είτε μέσω νευρικών καναλιών του κεφαλιού, είτε μέσω του αίματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε Αλτσχάιμερ, αλλά το πιο ελαφρύ είναι ο πονοκέφαλος ή έντονη ενόχληση στα αυτιά.

Οστεοπόρωση

Με το να κρατάς καθαρά τα δόντια και τη γλώσσα σου, κρατάς και πιο δυνατό τον σκελετό σου. Τουλάχιστον το κομμάτι αυτού που βρίσκεται στο στόμα σου. Ο αυξημένος αριθμός βακτηρίων στα μάγουλά σου μπορεί να διασπάσει τους συνδετικούς ιστούς που κρατούν τα δόντια σου στη θέση τους, αλλά και να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημά σου, αν τα καταπίνεις σε μόνιμη βάση.

Διαβήτη

Η φλεγμονή του ιστού των ούλων και της περιοδοντικής νόσου μπορεί να κάνει πιο δύσκολο τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τα συμπτώματα του διαβήτη πιο έντονα. Επίσης, όσοι πάσχουν από διαβήτη, είναι πιο επιρρεπείς στην περιοδοντική νόσο, γεγονός που κάνει τη φροντίδα των δοντιών τους ακόμα πιο σημαντική για εκείνους.


Καρδιακές νόσους

Τα βακτήρια από τις φλεγμονές των ούλων, μπορούν να εισέλθουν στο αίμα και να ταξιδέψουν μέχρι την καρδιά προκαλώντας από το πουθενά αρτηριοσκλήρωση. Αυτό σημαίνει πως αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

Λοιμώξεις του αναπνευστικού

Οι έρευνες έχουν δείξει πως οι φλεγμονές στα ούλα μπορούν να σου δημιουργήσουν λοιμώξεις στους πνεύμονες, όπως η πνευμονία. Μπορεί να μην καταλαβαίνεις με την μία τη σύνδεση, αλλά σκέψου τι μπορεί να συμβεί όταν εισπνέεις βακτήρια από τα μολυσμένα δόντια και ούλα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ