2016-12-15 18:46:44
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 19:30
«Απρόσμενα καλό κλίμα» γύρω από τις θέσεις του Μαξίμου, όπως αυτό προέκυψε μέσα από τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές, προαναγγέλλοντας σχετική συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στον Τύπο από τις Βρυξέλλες στις 19:30 ώρα Ελλάδας, μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Νωρίτερα, το MNI μετέδιδε την εκτίμηση Έλληνα αξιωματούχου ότι αναμένεται «ξεπάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο επικαλέστηκε επίσης δήλωση αξιωματούχου του Eurogroup σύμφωνα με την οποία η τοποθέτηση του Γερούν Ντέισελμπλουμ για τις παροχές Τσίπρα ήταν βιαστική και διατυπώθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 


Ευκλ. Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει απόφαση του Eurogroup για το χρέος

Το Eurogroup δεν έχει λάβει καμία απόφαση για το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο. «Πιστεύω πως το ζήτημα σχετικά με την χορήγηση της εφάπαξ στήριξης των συνταξιούχων θα επιλυθεί» τόνισε παράλληλα. «Δεν θεωρώ πως αποτελεί τόσο μεγάλο θέμα, έχουμε και μεγαλύτερα να λύσουμε» συμπλήρωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την άρση των εμποδίων στην εφαρμογή των μέτρων για το χρέος.

Σημειώνεται ότι χθες, με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντέισελμπλουμ ανακοίνωσε το «πάγωμα» της σχετικής διαδικασίας έως τον Ιανουάριο του 2017, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των εξαγγελιών Τσίπρα από τους θεσμούς. Ωστόσο, όπως σημείωσαν σήμερα ανώνυμες πηγές, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είχαν καμία ενημέρωση για την απόφαση του Ντέισελμπλουμ. Σχετικά με τις πρόσθετες αξιώσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι: «Εάν το Ταμείο επιμείνει σε νέες μειώσεις, οι οποίες δεν προβλέπονται από το μνημόνιο, τότε θα έχουμε σοβαρά προβλήματα».

Ερωτηθείς για το κίνδυνο πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Κατά τον ίδιο, μάλιστα, υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να μην πάμε σε εκλογές, καθώς «δεν είναι σαφές ότι θα μπορέσει να σχηματιστεί μία νέα κυβέρνηση». Όσον αφορά τον λαϊκισμό στην Ευρώπη, κατέστησε σαφές ότι η Ευρώπη οφείλει να λύσει τα προβλήματά της, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη.

ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ