2012-05-19 10:18:04
Φωτογραφία για Συρρέουν οι επενδυτές στα γερμανικά ομόλογα παρά τις χαμηλές αποδόσεις
Το ασφαλές «λιμάνι» των γερμανικών ομολόγων μέσα στην καταιγίδα της αναταραχής στην Ευρωζώνη μπορεί να επιστρέφει λιγότερα κέρδη στους επενδυτές, αλλά για πολλούς αυτό είναι το αντίτιμο της ασφάλειας: Αν και οι αποδόσεις των Bund βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά -και σε ορισμένες δημοπρασίες τα επιτόκια είναι ουσιαστικά αρνητικά (κάτω του πληθωρισμού)- το ρεύμα επενδυτών προς το Βερολίνο παραμένει ισχυρό.

Την Παρασκευή, οι αποδόσεις των 2ετών, 5ετών, 10ετών και 30ετών γερμανικών τίλων υποχώρησαν σε νέα ιστορικά χαμηλά, ενώ νωρίτερα ανοδικά κινούνταν οι αποδόσεις στα ισπανικά και τα ιταλικά ομόλογα. Η απόδοση του διετούς τίτλου υποχώρησε μέχρι το 0,031%, του πενταετούς στο 0,463%, του δεκαετούς στο 1,396% και του 30ετούς στο 2,046%.

Μάλιστα, το Reuters αναφέρει πως οι αποδόσεις των Bund αναμένονταν να πέσουν ακόμα περισσότερο ύστερα από τη μαζική υποβάθμιση του αξιόχρεου των ισπανικών τραπεζών από τον οίκο Moody's που ενέτεινε τους φόβους για οικονομική κατάρρευση της ευρωζώνης εξαιτίας της ελληνικής κρίσης.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ