2016-12-16 03:03:08
Φωτογραφία για Πρόταση Δημάρχου Χαλκιδέων για Μαθητικό διαγωνισμό για τον Αριστοτέλη
Διαχρονικές δράσεις για τον Αριστοτέλη, προτείνει ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, προκειμένου να εμπνέονται οι νέοι του τόπου μας από τις αξίες της αριστοτελικής φιλοσοφίας και γενικότερα από τον κλασικό πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται να θεσπιστεί μαθητικός διαγωνισμός στην Έκθεση Ιδεών μεταξύ μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων και θέμα “Αριστοτέλης και Χαλκίδα”. Ο δήμαρχος έστειλε σχετική επιστολή στον διευθυντή της Διευθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας Δημήτρη Κυριτσόπουλο καταθέτοντας την πρόταση του και αναμένοντας τη συνεργασία για την υλοποίησή της. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Δήμος Χαλκιδέων διοργάνωσε επιστημονικό συνέδριο στη Χαλκίδα, με μεγάλη επιτυχία.

Αναλυτικά, στην επιστολή του προς τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Χρήστος Παγώνης τονίζει τα εξής:

“Κύριε Διευθυντά

Όπως γνωρίζετε το 2016 έχει οριστεί από την UNESCO ως έτος Αριστοτέλη με αφορμή τη συμπλήρωση 2400 χρόνων από τη γέννησή του. Η Χαλκίδα συνδέεται με τον Αριστοτέλη τόσο επειδή είναι ο τόπος όπου πέθανε όσο και ο τόπος καταγωγής της μητέρας του Φαιστιάδας.


Ο Δήμος μας διοργάνωσε μάλιστα, στις 5 Νοεμβρίου 2016 Επιστημονικό Συνέδριο αφιερωμένο στον Αριστοτέλη. H σύνδεση του Αριστοτέλη, του Μεγίστου αυτού Φιλοσόφου, με την πόλη μας , θεμελιώνει το καθήκον να διαδώσουμε και να αναδείξουμε αυτό το δώρο της Ιστορίας. Ιδιαίτερη σημασία έχει η εμπέδωση αυτού του καθήκοντος στις νέες γενιές.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Χαλκιδέων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να «αθλοθετήσει» Βραβεία, για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Δήμου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών με θέμα «Αριστοτέλης και Χαλκίδα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ