2016-12-16 03:49:11
Φωτογραφία για Βρετανία: Η Black Friday γέμισε τα ταμεία
Οι πωλήσεις εκτός καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 3,8% τον Νοέμβριο έναντι του Οκτωβρίου - Προς αύξηση των συνολικών πωλήσεων δ΄ τριμήνου Απροσδόκητη άνοδο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον μήνα Νοέμβριο, καθώς οι εκπτώσεις της «Μαύρης Παρασκευής» οδήγησαν τους καταναλωτές να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους κάνοντας αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων και οικιακών ειδών.

Ο όγκος των προϊόντων που πωλήθηκαν εντός καταστημάτων σημείωσε αύξηση κατά 0,2% από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας. Αντιθέτως, έρευνα του Bloomberg δεν ανέμενε κάποια μεταβολή.

Εξαιρουμένων των καυσίμων των οχημάτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5%. Οι πωλήσεις εκτός καταστημάτων, που συμπεριλαμβάνουν τις αγορές μέσω διαδικτύου, αυξήθηκαν κατά 3,8%.

Η αύξηση αυτή έπεται της ανόδου κατά 1,8% των πωλήσεων Οκτωβρίου, όταν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ενίσχυσαν τη ζήτηση για χειμερινή ένδυση. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν γενικά για το σύνολο του δ' τριμήνου, εκτός κι αν σημειώσουν μια άνευ προηγουμένου πτώση της τάξης του 6,9% τον Δεκέμβριο.


Τα στοιχεία πάντως καταδεικνύουν ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών παραμένει ισχυρή στον απόηχο της ψηφοφορίας Brexit, ωστόσο αναδύονται άλλες δυσχερείς εξελίξεις: Η απασχόληση μειώθηκε για πρώτη φορά σε διάστημα άνω του ενός έτους, κατά το τρίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου ενώ και ο πληθωρισμός επιταχύνεται με γοργούς ρυθμούς, απειλώντας να διαβρώσει την αγοραστική δύναμη. Η τιμή των προϊόντων που πωλήθηκαν στον Νοέμβριο, αυξήθηκε σε ετήσια βάση για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2014.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ