2016-12-16 11:06:44
Φωτογραφία για Υγειονομικούς ελέγχους ενόψει Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς ζητεί το υπουργείο Υγείας
Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας αναφέρεται και στην αναγκαιότητα ελέγχου της εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

IATRONET.GR

Ένταση των υγειονομικών ελέγχων ενόψει των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, ζητεί ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας.

Με εγκύκλιό του, ο Γιάννης Μπασκόζος καλεί τις υγειονομικές υπηρεσίες να προβούν σε έλεγχο όλων των εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών και ειδικότερα των εγκαταστάσεων παραγωγής, διάθεσης, διανομής κυρίως των ευαλλοίωτων τροφίμων για την αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων.

Επισημαίνεται η ανάγκη ελέγχου σε τομείς, όπως:

Σε όλα τα εργαστήρια τροφίμων και ποτών, στις παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, προϊόντων σοκολάτας, παγωτού.

Στις πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τυχόν υγειονομικά προβλήματα που δημιουργούνται από την λειτουργία τους και στην ανεξέλεγκτη διακίνηση και διάθεση σφαγίων ζώων.


Στις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, στις επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητες εμπορίου τροφίμων και ποτών όπως οι υπεραγορές τροφίμων, τα cash & carry, οι αποθήκες χονδρικού εμπορίου, στα κρεοπωλεία, στα παντοπωλεία, στα πρατήρια κατεψυγμένων προϊόντων, στις κάβες ξηρών καρπών, στα αρτοποιεία, στα πρατήρια άρτου λόγω της αυξημένης ζήτησης των ημερών.

Στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, οι οποίες παρασκευάζουν, ή προσφέρουν τρόφιμα 

και ποτά όπως εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία, κέντρα διασκέδασης, καφετέριες.

Στις επιχειρήσεις αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ποτών (logistics providers), oι οποίες λόγω των ημερών δέχονται μεγάλες ποσότητες τροφίμων προς αποθήκευση.

Στους μεταφορείς που χρησιμοποιούν ειδικά αυτοκίνητα πώλησης προϊόντων.

Στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίες ιδρύονται και λειτουργούν 

σε στεγασμένους ή υπαίθριους χώρους, ή εντός εκθεσιακών κέντρων.

Στους αυτόματους πωλητές και ειδικά σε αυτούς που πωλούν θερμικά επεξεργασμένο γάλα, πίτσα, παγωτό και γενικότερα ευαλλοίωτα προϊόντα.

Στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως κομμωτήρια, εργαστήρια περιποίησης χεριών και ποδιών.

Στα νοσηλευτικά ιδρύματα, κλινικές, θεραπευτήρια, οίκους ευγηρίας και ειδικά στα μαγειρεία, στα κυλικεία, χώρους υγιεινής αυτών και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Στους χώρους παραμονής και σίτισης αστέγων και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών.

Δειγματοληψίες

Το υπουργείο Υγείας ζητεί δειγματοληψίες τροφίμων και ποτών, με σκοπό τον μικροβιολογικό έλεγχο αυτών.

Ο έλεγχος αφορά τα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού (πηγή, γραμμή παραγωγής, αποθήκευση), όσο και στους χώρους εμπορίας αυτών, με ελέγχους και δειγματοληψίες, σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και των σχετικών εγκυκλίων.

Τονίζεται, επίσης, η αναγκαιότητα ελέγχου της εφαρμογής της ισχύουσας αντικαπνιστικής νομοθεσίας από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ