2016-12-16 12:05:12
Φωτογραφία για Spiegel: Ο παλιός Τσίπρας επέστρεψε
Άρθρο με τίτλο: «Ο παλιός Τσίπρας επέστρεψε» και στο οποίο περιγράφει την τακτική του πρωθυπουργού, που φαίνεται να οδηγεί σε ρήξη με τους θεσμούς δημοσιεύει το Spiegel.

Το Spiegel κάνει αναφορά στο ταξίδι του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Εφης Αχτσιόγλου στο Βερολίνο, όπου ο υπουργός Οικονομικών έδωσε εξηγήσεις για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για 13η σύνταξη και το ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε στο ΔΝΤ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ παρουσιαζόταν ως ''λιοντάρι'', όμως, αποδείχθηκε ''γατάκι"», προσθέτοντας πως δεν άσκησε πραγματική πίεση στο Eurogroup.

Το γερμανικό περιοδικό σκιαγραφεί την νέα τακτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, η οποία τον οδηγεί σε ρήξη με τους θεσμούς για ακόμη μία φορά.

Όπως σημειώνει: «Φαίνεται πως ο παλιός Τσίπρας επέστρεψε. Ο χαρισματικός ρήτορας, που καλλιεργεί την πολεμική διάθεση. ''Κανείς δεν θα ζητήσει άδεια για να δώσει χρήματα σε όσους έχουν ανάγκη'', είπε. Όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν πως η Ελλάδα θυσιάστηκε στο όνομα της Ευρώπης».


«Ο Τσίπρας είχε τόση αυτοπεποίθηση την άνοιξη του 2015. Εκείνη την εποχή, πυροδότησε μια μάχη εξουσίας, η οποία κατέληξε με την Ελλάδα χρεοκοπεί. Από τότε ο πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος των απαιτήσεων της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, που η Ελλάδα έπρεπε να συμφωνήσει για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Άλλα ο ρόλος του πιστού μεταρρυθμιστή των δανειστών κούρασε τον Τσίπρα. Ήταν συχνά κυκλοθυμικός, πικραμένος και ανυπόμονος» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με το Spiegel, ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στον ρόλο του επαναστάτη και ενεργεί ελεύθερα.

Δύο είναι τα ενδεχόμενα σύμφωνα με αυτήν την ανάλυση: «Οι πιστωτές να δώσουν τις ευχές τους και να αποδεχθούν ηπιότερα μέτρα λιτότητας. Αν οι δανειστές δεν ''παίξουν'', ο Τσίπρας θα επιδιώξει εκλογές -παρότι ο Τσακαλώτος το αρνήθηκε στο Βερολίνο».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ